Senioren-1 duimendraaien en nagelbijten!

11 mei 2014 - 07:00

Senioren-1 Gastheerschap: duimendraaien en nagelbijten!

verslag van Albert Meijerink

In de vijf weken die de NGF-competitie duurt  is ieder team één keer gastheer voor de vier andere teams in de poule.

Als gastheer speel je die week zelf niet mee. Je bent - precies wat dat woord zegt - gastheer en zorgt dat de andere teams hun wedstrijd kunnen spelen.

Wat kan daar nou spannend aan zijn?

Natuurlijk benieuwd hoe de andere teams onze homecourse vinden?, hoe Bentwoud er bij ligt (we komen er immers zelf maar een paar keer per jaar)?, of de baanplanning goed is geregeld? of de greenkeepers niet nèt die dag gaan prikken, snijden of zanden? 

Of de bar- en keukencrew niet collectief ziek is geworden? We hebben het allemaal wel eens meegemaakt en meestal lost zich dat wel op.

Wat blijft er dan verder over voor de gastheren nadat de starter en de fore-caddies hun klusje hebben gedaan en of er in die baan nog ruimte is om als gastheren zelf nog 9 holes te spelen?

Duimdraaien is niet aanbevolen, want als je dat te veel doet gaat het volgende week met je grip vast niet goed. 

Je begint je te realiseren dat je deze competitiedag zelf geen enkele invloed hebt op de ontwikkeling van de tussenstand in de poule. En zèlf geen invloed hebben kan lichte knaaggevoelens oproepen.

En ook nagelbuiten is niet goed voor je grip de volgende week.

Wat zouden de andere teams vandaag in de baan moeten doen om onze teampositie in  het klassement zo min mogelijk te schaden?

Cromstrijen en Groendael zouden het best vandaag een gelijkspel (9 - 9)  kunnen neerzetten. En - dank heren - dat deden ze ook.

En Strijen zou het best met 12-6 Hitland op de knieën kunnen dwingen.  Jammer ....... maar de senioren van Hitland wensten zich niet aan deze prognose te houden. Pas op de laatste hole van de laatste single-match wisten de Hitlanders een 10-8 overwinning op Strijen af te dwingen

En dat levert na 4 van 5 wedstrijddagen een tussenstand op met 1. Hitland (maar die zijn volgende week gastheer en dus letterlijk uitgespeeld);  2. ANWB Golf; 3. Groendael (onze tegenstander volgende week) en 4. Cromstrijen.

En alle 4 nog een reële kans op promotie naar de vierde klasse (we zeiden toch al dat het een spannende poule zou worden). Alleen Strijen is nu al verzekerd van zijn plaats, maar dat is helaas de laatste plaats en terugkeer naar de zesde klasse.

Albert Meijerink

Voorzitter van de wedstrijdcommissie van ANWB Golf en speler ANWB Golf S1

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume