Skip links

Golfregelexamen quiet please

Golfregelexamen

Het golfregelexamen is in het leven geroepen om elke golfer de etiquette en golfregels bij te brengen. Het belangrijkste doel van het golfregelexamen is dat iedereen het spel op dezelfde manier speelt. Daarnaast kan golf ook gevaarlijk zijn, een golfbal kan makkelijk een snelheid bereiken van meer dan 150 kilometer per uur. Het is daarom belangrijk dat iedereen de basisregels kent. Vroeger heette het golfexamen ook wel het GVB examen of het NGF examen.

Het golfexamen wordt over het algemeen afgenomen voorafgaande van het behalen van je golfbaanpermissie. Het examen is een schriftelijke multiple choice toets bestaande uit 30 vragen. Je krijgt 10 vragen over de golfetiquette, 19 vragen over de golfregels en één vraag waarbij je een stablefordscore moet uitrekenen. Je mag maximaal een uur over het golfexamen doen. Je haalt het golfregel examen wanneer je minimaal 23 vragen goed beantwoord. Dus wordt de stableford berekening je even teveel? Geen nood!

Na het behalen van je golfexamen registreren wij, of de club waar je het golfexamen hebt afgenomen, het resultaat en krijg je een schriftelijk bewijs mee. Dit bewijs is onbeperkt geldig. Dus het is geen probleem wanneer je toch besluit om later het je golfbaanpermissie te halen!

Waar kan je het golfexamen oefenen?

Ben je van plan om 30 van de 30 examenvragen goed te beantwoorden? Mooi! We helpen je graag op weg naar een stabiele start van je golfcarrière!

Je kunt je goed voorbereiden op het golfexamen door het NGF oefenexamen te doen op ngfgolfregelexamen.nl. Daarnaast is het mogelijk om op Golf.nl de quiz “test je golfkennis” te doen. De Golfacademie biedt ook verschillende oefenvragen. Daarnaast bestaan er verschillende boeken zoals ‘Golfregels voor startende golfers’ en ‘Oefenvragenboek voor het Golfregelexamen’. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij je golfprofessional. Mocht je pro niet beschikken over de materialen, dan kun je ze bestellen via golfboeken.nl.

Wil je starten met golflessen? ANWB Golf biedt meerdere mogelijkheden om het golfexamen en je handicap 54 te halen!Is het nog niet helemaal duidelijk? Het ANWB Golf ledenservice team staat iedere dag klaar om je op weg te helpen. Neem contact op!

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Hoge Dijk

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.