Skip links

The masters golf anwb

The Masters

Iedere golfer kijkt uit naar een specifiek moment in het jaar: The Masters. Veel golfers beweren dat golfseizoen pas echt begint als de eerste golfmajor, The Masters van start is gegaan. Weet je niet precies wat The Masters inhoudt, of wil je gewoon wat leuke feitjes weten?

Iedere golfer kijkt uit naar een specifiek moment in het jaar: The Masters. Veel golfers beweren dat golfseizoen pas echt begint als de eerste golfmajor, The Masters van start is gegaan. Weet je niet precies wat The Masters inhoudt, of wil je gewoon wat leuke feitjes weten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Meteen het leaderboard bekijken? Klik hier.

The Masters is de eerste Major van het jaar. De Majors zijn de Grand Slams in de golfsport. Intotaal zijn er vier Majors, namelijk: The Masters, US Open,The Open, PGA Championship. Dit zijn de belangrijkste toernooien van het jaar waar de meeste punten voor het wereldranglijst te verdienen.

De Masters is het enige major toernooi dat ieder jaar op dezelfde golfbaan wordt gespeeld. De magie van The Masters schuilt ook voor een groot deel in de golfbaan. Augusta National is heuvelachtig en de greens zijn sterk geonduleerd (veel hoogteverschil). De originele greens uit 1934 waren nog veel extremer. In 1938 werden de greens met de heftigste hellingen wat afgezwakt. In de decennia daarna is ook af en toe gesleuteld aan de greens.

De snelheid van de greens is offcieel niet bekend want Augusta National maakt de stimp (snelheid) niet bekend. De European Tour en de PGA Tour geven de snelheid wel prijs bij toernooien, maar de organisator van de Masters houdt de snelheid van Augusta geheim. Niemand mag met een stimpmeter een greens van Augusta meten en niemand durft dat stiekem te doen, maar spelers en experts hebben wel schattingen gedaan. Volgens deze schattingen hebben de greens van Augusta een snelheid van 13 feet op het moment dat het toernooi gespeeld wordt. Ter vergelijking: De greens bij European Tour toernooien zijn vaak op een snelheid van 10,5 tot 11,5 gebracht.

Augusta National is talloze malen aangepast. De baan is in de afgelopen decennia vooral langer geworden. Verder zijn bunkers aangepast en bomen weggehaald en geplant.

Wat kost een kaartje voor de Masters?

Kaartjes voor The Master zijn niet heel duur, maar wel moeilijk te bemachtigen. Er is sinds 2012 een loterij voor een onbekend aantal kaartjes: je kunt je gegevens achterlaten en dan is het afwachten of jouw naam gekozen wordt.

Een kaartje voor een oefendag kostte in 2018 $75. Een toernooironde dag kostte $115 per dag. Alle legale tickets zijn altijd al uitverkocht. Hier vind je informatie over kaartjes voor The Masters 2019 en hoe je je moet opgeven.

Zelf spelen op Augusta National?

Augusta National is een privéclub. Alleen gasten van leden zijn om deze reden welkom op de privéclub. Het gasttarief is naar verluidt slechts $40. De gastheer/gastvrouw betaalt dat meestal voor de gast. Je kunt in elk geval geen greenfee kopen. Dan maar lid worden om er te spelen? Helaas, je kunt er ook geen lidmaatschap aanvragen. Je wordt gevraagd om lid te worden – of niet. Je mag ook niet op de baan rondkijken, behalve in de Masters-week als je een kaartje hebt.

Augusta heeft ongeveer 300 leden. Daarnaast staan er ook ongeveer 300 personen op de wachtlijst. Tot 1990 waren alle leden blanke mannen en alle caddies zwart, vrouwen mogen sinds augustus 2012 ook lid worden, daarvoor mochten ze enkel als gast spelen. Enkele welbekende leden zijn: Bill Gates, Warren Buffett en Condoleezza Rice.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Hoge Dijk

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.