Skip links

2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 15

De Pin High Zomertour 2024

Tot juli 2024 spelen we The Road to Vesper 2024. We spelen in totaal 16 wedstrijden bij prachtige Nederlandse banen. We sluiten af met 2 wedstrijden in het buitenland. Het kenmerkende aan deze serie wedstrijden is dat de gezelligheid voorop staat. Sportieve prestaties worden beloond met prijzen, maar gelijkgestemden en nieuwe golfers ontmoeten staat wat ons betreft op de eerste plaats. Speel je gezellig mee 🏌🏻‍♂️ 🏌🏿‍♀️?

Net zoals voorgaande jaren sluiten we The Road to Vesper af met een finaleweekend in het buitenland 🏆. Dit jaar wordt de organisatie verzorgd door Pin High Golftravel, en de bestemming is Golfresort Das Vesper. Tijdens dit weekend zullen we golfen bij Golfclub Felderbach en Golfclub Gut Frielinghausen.

Vorig jaar gingen bijna 60 golfers mee met het finaleweekend. Dit jaar zijn er echter slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent!

2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 189

Prijzentafel per wedstrijd 🏆

We reiken prijzen uit aan de 1e en de 2e plaats per categorie. In categorie A, spelers met een maximale handicap van 18.4, spelen we netto strokeplay. Netto strokeplay houdt in het kort in dat je al je slagen telt en aan het eind verrekend met je handicap. Spelers met een minimale handicap worden ingedeeld in categorie B (handicap 18.5 - 26.4), categorie C (handicap 26.5 - 36) en categorie D (handicap 36.1 - 54). In die categorieen spelen we o.b.v. de Stableford puntentelling. Heb jij de meeste punten gehaald binnen jouw categorie, gefeliciteerd! De prijzen worden ter beschikking gesteld door Pin High Golftravel.

Aan het einde van je golfronde vul je jouw scores in op onze website. Of je geeft je kaart aan de wedstrijdleiding. Zodra alle scores bekend zijn volgt de prijsuitreiking.

Naar de wedstrijdkalender

Dasvesper bar anwbgolf

Klassementwinnaars🏆

Tijdens The Road to Vesper 2024 wordt een klassement bijgehouden. In dit klassement worden de scores per wedstrijd o.b.v. 100% stableford bijgehouden. Na de laatste wedstrijd van het finaleweekend worden de klassementswinnaars bekend gemaakt. We spelen in 2024 om de eer.

Naar het finaleweekend

Das Vesper pin high finaleweekend anwbgolf

Finaleweekend in Duitsland

We verblijven in Duitsland bij Golfhotel Das Vesper. Het hotel ligt op slechts 1 uur rijden van de Nederlandse grens. Dit is een hotel pur sang en je kunt er heerlijk bijkomen na je golfronde. Alle kamers zijn comfortabel ingericht, kleurrijk en voorzien van hoogwaardige materialen. De comfort kamers (ca. 18 m²) bevinden zich in het hoofdgebouw en zijn voorzien van sat-tv, kluisje, minibar (gratis 1 flesje water en 1 Apfelsaftschorle), koffie- en theefaciliteiten, gratis wifi en badkamer met douche. De comfort plus kamers hebben dezelfde voorzieningen, maar zijn ruimer (ca. 24 m²). De meeste beschikken over een balkon. De zeer ruime panoramakamers (ca. 32 m²) zijn ondergebracht in het panoramagebouw, hebben dezelfde voorzieningen als de comfort plus kamer, maar beschikken tevens over airco en badkamer met regendouche. Ook hiervan beschikken de meeste over een balkon. Voor zowel de comfort plus als de panoramakamer (tip!) geldt een kleine toeslag.

Frielinghausen golf

Wedstrijden tijdens het finaleweekend

Het hotel is natuurlijk belangrijk. Maar er moet ook gegolfd worden 😉. We spelen op vrijdag bij Golfclub Felderbach. Deze golfbaan heeft veel waterhindernissen en biotopen vormen prachtige 'eilanden'. Door de hoogte verschillen en de lengte krijgt de baan een leuke lay-out. Felderbach is een vriendelijke baan en biedt een zorgeloos rondje golf. Er is een gezellig clubhuis met zonneterras.

Op zaterdag spelen we bij Golfclub Gut Frielinghausen. De golfbaan is afwisselend open en bebost. Door de combinatie van parkland- en bosholes op het soms spectaculair glooiende terrein biedt de baan volop uitdagingen voor de hoge en lage handicapper.

Das Vesper hotel anwbgolf

Boek deze reis

Wil je mee? Gezellig. Het pakket bestaat uit:

 • 2 nachten 2-pk comfort | halfpension (buffet of 3-gangendiner) incl. drankjes
 • 2 x lunchpakket
 • 1 x welkomstdrankje & birdieboekje
 • 1 x toernooileiding ANWB Golf
 • 1 greenfee Golfclub Felderbach incl. oefenballen
 • 1 greenfee Golfclub Gut Frielinghausen incl. oefenballen

Nu boeken

Aanvullende regels voor klassement en de wedstrijden

Tijdens de Pin High Zomertour 2024 wordt een klassement bijgehouden. In dit klassement worden de scores per wedstrijd o.b.v. 100% stableford bijgehouden. Na de laatste wedstrijd van het finaleweekend worden de klassementswinnaars bekend gemaakt. Voor het klassement van de ANWB Golf Zomertour 2024 gelden naast het standaard wedstrijdreglement, aanvullende voorwaarden:

 1. je handicap is 36 of lager;
 2. je bent ten minste 18 jaar oud zodra de eerste wedstrijd van de Pin High Zomertour 2024 begint;
 3. je speelt minimaal 5x mee tijdens de Pin High Zomertour 2024;
 4. je hebt de afgelopen 18 maanden nog geen klassementsprijs gewonnen in de ANWB Golf 18-holes zomertour 2023 of Jumbo Golf 18 holes wintertour 2023/2024;
 5. je beste vijf 100%-stablefordscores volgens WR 78 worden meegeteld;
 6. je bent bij iedere deelname in het bezit van een geldige EGA handicap;
 7. in aanvulling op de bepaling van WR 73, dienen de winnaars deel te nemen aan het finaleweekend;
 8. indien meer spelers een gelijke plaats in het eindklassement innemen geldt de bepaling van WR 69;
 9. als een winnaar, om enige reden, niet kan deelnemen aan de reis dan vervalt de prijs aan de opvolgende speler in het klassement volgens WR 70;
 10. de prijs is niet inwisselbaar voor geld en enig deel van de prijs dat niet is gebruikt, wordt niet terugbetaald aan de winnaar;
 11. door deel te nemen aan de wedstrijden ga je akkoord met het wedstrijdreglement van ANWB Golf;
 1. een categorie met minder dan 10 spelers wordt samengevoegd met een onderliggende categorie;
 2. indien er geen onderliggende categorie is volgt samenvoeging met de bovenliggende categorie;
 3. in de samengevoegde categorie worden prijzen van beide categorieën uitgekeerd;
 4. in de samengevoegde categorie geldt dat prijzen doorschuiven.

Bijvoorbeeld: Categorie B bevat 30 deelnemers en categorie C bevat 6 deelnemers. De gezamenlijke categorie B bevat na samenvoeging 36 deelnemers. Binnen deze nieuwe categorie wordt aan de 1e en 2e plaats de 1e prijs uitgekeerd (arrangementskosten).


Het wedstrijdreglement van ANWB Golf vind je hier.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  Ledendag bij De Hoge Dijk op zaterdag 20 juli

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.