Skip links

Best golfapps

Golf apps zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse golfbeeld. Golf apps hebben de sport aanzienlijk vereenvoudigd. Je scorekaart bijhouden, punten berekenen en scorekaarten indienen was nog nooit zo makkelijk. Ook heb je niet meer noodzakelijk een duur golfhorloge of rangefinder nodig om de exacte afstand tot het midden van de green te bepalen. Er zijn verschillende (gratis) golf apps die dit voor je doen! Er bestaan erg veel golf apps, de een beter dan de andere. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de must-have apps die je op je telefoon moet hebben.

Golf app #1: ANWB Golf

Uiteraard heeft ANWB Golf heeft een eigen smartphone app. Het invoeren van je scorekaart of het inschrijven voor een wedstrijd en/of golfles was nog nooit zo makkelijk! Voer je scorekaarten direct in op de golfbaan en bekijk je golfresultaten. Het gebruik is heel eenvoudig. Ga op je smartphone naar het ANWB Golf Clubhuis en log in met jouw gegevens. Klik op de knop Voeg nieuwe scorekaart toe.

De ANWB Golf app is exclusief beschikbaar voor leden van ANWB Golf.

Golf app #2: Leadingcourses.com

Menig golfer kent Leadingcourses.com. Sinds kort heeft de van origine Nederlandse partij ook een app gelanceerd. Leadingcourses.com biedt informatie over 24.817 golfbanen wereldwijd. In de Leadingcourses-app vindt je alle relevante informatie over golfbanen. Recente foto’s, greenfee-tarieven, routebeschrijving en nog veel meer. Aangezien Leadingcourses.com is begonnen in Nederland, beschikt de app/site erg veel goede informatie over Nederlandse golfbanen. Zoals je van Leadingcourses.com gewend bent kan je ook in de app beoordelingen van 68.664 andere golfers lezen. Ook het zelf schrijven van een beoordeling is nog nooit makkelijker geweest.

Meer info | Android | iOs

Golf app #3: Golf.nl

De Golf.nl app is de app van de Nederlandse Golf Federatie. Met de gratis app GOLF.NL speel je een digitale scorekaart en wordt je handicap direct aangepast. Een leuke extra is dat je met de Golf.nl app kan bijhouden hoeveelste je bent van Nederland, jouw leeftijdscategorie, je club etc. Daarnaast houdt de Golf.nl app al je golfprestaties bij en kun je ze delen met vrienden. Met de Golf.nl app kan je gemakkelijk zien hoe je vrienden de laatste tijd hebben gepreseteerd op de golfbaan.

Je kunt alleen gebruik maken van de Golf.nl app als je een NGF-nummer hebt. Je NGF-nummer staat op je NGF-pas die je van ons hebt ontvangen.

Android | iOS

Golf app # 4: Golfshot

Golfshot is een krachtige app die over real-time afstanden naar alle hazards en doelen van meer dan 40,000 golfbanen wereldwijd beschikt. Heb je een Android Wear golfhorloge of een Apple Watch? Goed nieuws! Golfshot beschikt over smartwatch ondersteuning. Dit betekent dat je de afstand tot de green op je smartwatch kan zien. Naast de afstanden checken kan je ook je scores bijhouden.. Golfshot toont veel statistieken waarmee je je spel kan verbeteren. Zo kan je o.a. je fairway hits, aantal puts en zelfs je clubaftanden bijhouden. Na je ronde krijg je een overzichtelijke samenvatting van je scores toegestuurd via de mail.

Golfshot is gratis om te testen. Daarna betaal je ongeveer 15 euro per jaar.

Android | iOS

Golf app #5: Hole 19

Wil je niet 15 euro per jaar betalen voor Golfshot? Dan is Hole 19 een goed alternatief! Hole 19 komt vrij goed overeen met Golfshot. Ook Hole 19 beschikt over de gegevens van meer dan 40.000 banen wereldwijd. Hole 19 geeft je ook de afstanden tot de green, je kan er scores mee bijhouden en heeft smartwatch ondersteuning. Whats the catch? Niks, het is gratis en goed! Golfshot beschikt over iets meer mogelijkheden maar de basis principes zoals afstanden tonen en scores bijhouden werken goed.

Android | iOS

« Terug naar clubupdates

Lees ook

  • 2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 15
  • Golfclub drenthe anwb

    De Bartje Cup 2024

  • Win met anwb golf

    Winactie 2024