Skip links

2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 15

De ANWB Golf Zomertour 2023

Vanaf 8 april tot en met 16 juli spelen we de De ANWB Golf Zomertour 2023. We spelen in totaal 27 wedstrijden bij prachtige Nederlandse banen. We sluiten af met 3 wedstrijden in het buitenland. Het kenmerkende aan deze serie wedstrijden is dat de gezelligheid voorop staat. Sportieve prestaties worden beloond met prijzen, maar gelijkgestemden en nieuwe golfers ontmoeten staat wat ons betreft op de eerste plaats. Speel je gezellig mee 🏌🏻‍♂️ 🏌🏿‍♀️?

2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 189

Prijzentafel per wedstrijd 🏆

We reiken prijzen uit aan de 1e en de 2e plaats per categorie. In categorie A, spelers met een maximale handicap van 18.4, spelen we netto strokeplay. Netto strokeplay houdt in het kort in dat je al je slagen telt en aan het eind verrekend met je handicap. Spelers met een minimale handicap worden ingedeeld in categorie B (handicap 18.5 - 26.4), categorie C (handicap 26.5 - 36) en categorie D (handicap 36.1 - 54). In die categorieen spelen we o.b.v. de Stableford puntentelling. Heb jij de meeste punten gehaald binnen jouw categorie, gefeliciteerd! De prijzen worden ter beschikking gesteld door ANWB Golf.

Aan het einde van je golfronde vul je jouw scores in op onze website. Of je geeft je kaart aan de wedstrijdleiding. Zodra alle scores bekend zijn volgt de prijsuitreiking.

Naar de wedstrijdkalender

Anwb golf finaleweekend ankum germany

Klassementwinnaars🏆

Tijdens de ANWB Golf Zomertour 2023 wordt een klassement bijgehouden. In dit klassement worden de scores per wedstrijd o.b.v. 100% stableford bijgehouden. Na de laatste wedstrijd van het finaleweekend worden de klassementswinnaars bekend gemaakt. De 3 hoogstgeplaatste spelers van het ANWB Golf Zomertour 2023 klassement krijgen de arrangementskosten van het finaleweekend retour. De hoogstgeplaatste spelers zijn de spelers die op basis van het reglement de 1e plaats hebben behaald in Categorie A, B en C.

Om in aanmerking te komen voor de finaleprijzen is aanwezigheid bij het finaleweekend in Duitsland verplicht. We verblijven in Duitsland bij See + Sporthotel Ankum.

Bekijk het klassement

Golfen in duitsland anwb korting

In het weekend, maar ook op vrijdag!

Op verzoek hebben we zo'n 8 wedstrijden uit deze zomertour op vrijdag ingepland. De andere wedstrijden spelen we in het weekend.

Naar de wedstrijdkalender

Golf varus germany copyright varus

Finaleweekend in Duitsland

We verblijven in Duitsland bij See + Sporthotel Ankum. Het 4-sterren Sporthotel ligt op een uur rijden van de Nederlandse grens. Dit is een heerlijk hotel om na je golfronde lekker bij te komen. Geniet met andere golfers van een drankje en hapje op het terras met uizicht op het meer. Of ga lekker de sauna in. Het saunagedeelte met een Finse sauna van 90 °C en een biosauna van 53 °C is de ideale ruimte om je weer op te laden voor je volgende golfronde. In de nieuwe Sky Sports Bar geniet je van cocktails en drankjes. En als de dag is afgelopen dan ga je naar je kamer met heerlijke boxspring bedden.

Het See + Sporthotel Ankum is geschikt voor ontspannende wandelingen in het park en langs het meer. Het historische centrum van het resort Ankum is in slechts enkele minuten te voet te bereiken. In de bosrijke omgeving kun je ook prachtig wandelen en fietsen.

Golfen artland duitsland

Wedstrijden tijdens het finaleweekend

Het hotel is natuurlijk belangrijk. Maar er moet ook gegolfd worden 😉. We spelen op vrijdag en zondag bij Artland Golfclub. Deze baan ligt in het natuurpark Artland, omgeven door schilderachtige bossen en uitgestrekte velden.

Op zaterdag spelen we bij Golfclub Varus. Deze baan is gelegen op een uitzonderlijk mooie locatie, weg van de drukte en het lawaai van de straat. Oude bomen, natuurlijke waterhindernissen, dichte rough en goed onderhouden greens tussen beekjes en vijvers maken de baan aantrekkelijk en technisch uitdagend.

Hotelkamer golf anwb duitsland juli 2023

Boek deze reis

Wil je mee? Gezellig. Het pakket bestaat uit:

 • 3 nachten in een tweepersoonskamer
 • dagelijks ontbijtbuffet
 • 3x diner
 • 3 x lunchpakket voor in de baan
 • 3 x greenfee
 • gezellige wedstrijdleiding en prijzentafels gesponsord door ANWB Golf

Nu boeken

Aanvullende regels voor klassement en de wedstrijden

Tijdens de ANWB Golf Zomertour 2023 wordt een klassement bijgehouden. In dit klassement worden de scores per wedstrijd o.b.v. 100% stableford bijgehouden. Na de laatste wedstrijd van het finaleweekend worden de klassementswinnaars bekend gemaakt. Voor het klassement van de ANWB Golf Zomertour 2023 gelden naast het standaard wedstrijdreglement, aanvullende voorwaarden:

 1. je handicap is 36 of lager;
 2. je bent ten minste 18 jaar oud zodra de eerste wedstrijd van de ANWB Golf Zomertour 2023 begint;
 3. je speelt minimaal 5x mee tijdens de ANWB Golf Zomertour 2023;
 4. je hebt de afgelopen 18 maanden nog geen klassementsprijs gewonnen in de ANWB Golf 18-holes zomertour 2022 of Jumbo Golf 18 holes wintertour 2022/2023;
 5. je beste vijf 100%-stablefordscores volgens WR 78 worden meegeteld;
 6. je bent bij iedere deelname in het bezit van een geldige EGA handicap;
 7. in aanvulling op de bepaling van WR 73, dienen de winnaars deel te nemen aan het finaleweekend;
 8. indien meer spelers een gelijke plaats in het eindklassement innemen geldt de bepaling van WR 69;
 9. als een winnaar, om enige reden, niet kan deelnemen aan de reis dan vervalt de prijs aan de opvolgende speler in het klassement volgens WR 70;
 10. de prijs is niet inwisselbaar voor geld en enig deel van de prijs dat niet is gebruikt, wordt niet terugbetaald aan de winnaar;
 11. door deel te nemen aan de wedstrijden ga je akkoord met het wedstrijdreglement van ANWB Golf;
 1. een categorie met minder dan 10 spelers wordt samengevoegd met een onderliggende categorie;
 2. indien er geen onderliggende categorie is volgt samenvoeging met de bovenliggende categorie;
 3. in de samengevoegde categorie worden prijzen van beide categorieën uitgekeerd;
 4. in de samengevoegde categorie geldt dat prijzen doorschuiven.

Bijvoorbeeld: Categorie B bevat 30 deelnemers en categorie C bevat 6 deelnemers. De gezamenlijke categorie B bevat na samenvoeging 36 deelnemers. Binnen deze nieuwe categorie wordt aan de 1e en 2e plaats de 1e prijs uitgekeerd (arrangementskosten).


Het wedstrijdreglement van ANWB Golf vind je hier.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • Win met anwb golf

  Winactie 2024

 • 2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 15
 • Golfclub drenthe anwb

  De Bartje Cup 2024