Skip links

Rangefinder afstand meten golf

Golf afstandsmeter

Vind je het moeilijk om precieze afstanden op de golfbaan in te schatten? Dan is een golf afstandsmeter (ook wel golf range finder genoemd) ongetwijfeld de perfecte oplossing voor jou.

Met zo'n handige afstandsmeter weet je altijd hoever je met je golfclub moet slaan om jouw doel te bereiken. Het gebruik van een golf afstandsmeter maakt het makkelijker om te bepalen welke club je moet gebruiken en leert je daarnaast ook beter om zelf afstanden in te schatten. Voor een golf afstandsmeter van hoogstaande kwaliteit kun je bijvoorbeeld terecht bij het merk Bushnell. Bushnell is een specialist op het gebied van laser golf afstandsmeters. Wil je liever een volledig overzicht van de golfbaan? Overweeg dan de aanschaf van een golfhorloge, in plaats van een range finder. In dit artikel gaan we echter in op de specificaties van afstandsmeters!

Is een afstandsmeter op de golfbaan toegestaan?

Afstandsmeters zijn sinds 2014 toegestaan tijdens golfwedstrijden. Het gebruik heeft echter één voorwaarde: dat de golf afstandsmeter alléén in staat is om afstanden te meten. Golfhorloges, die ook hoogteverschil of windkracht aangeven, zijn daarom niet toegestaan bij golfwedstrijden. Zo ook lasers die een slope functie bezitten: ook als deze functie uitstaat, is het gebruik van zo'n apparaat bij een golfwedstrijd verboden. Hetzelfde geldt tevens voor alle smartphone golf apps met deze functionaliteit.

Voor welke afstandsmeter kies je?

De keuze ligt aan jou en het gebruik dat je van je golf afstandsmeter wilt maken. Ben je van plan om je afstandsmeter bij competitiewedstrijden te gebruiken? Dan word je beperkt door de regels van de NGF: je afstandsmeter mag enkel afstanden meten! Een hellingsmeter of een laser met slope functie zijn dus uit den boze. Het merk Bushnell biedt een handige oplossing voor dit probleem, door afstandsmeters te verkopen met twee verschillende bijgeleverde frontjes. Het ene frontje, dat roodgekleurd is, meet naast afstanden ook hellingen; het andere frontje, dat zwartgekleurd is, meet enkel afstanden en is daarom geschikt om bij wedstrijden gebruikt te worden.

De aanschaf van een golf afstandsmeter

Golf afstandsmeters kunnen vrij prijzig zijn. Als je voornamelijk voor je hobby speelt, raden wij je aan om naar golfhorloges te kijken. Met een golfhorloge krijg je namelijk meer informatie over de baan waar je speelt. Daarnaast zijn deze horloges ook handig om je scores bij te houden. Speel je vaker wedstrijden of doe je mee aan de NGF competitie? Dan kun je je golfhorloge niet gebruiken tijdens wedstrijden, waardoor de aanschaf van een golf afstandsmeter mogelijk een betere investering is. Een golf afstandsmeter kost op dit moment gemiddeld tussen de 329,- en de 539,- euro.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  Ledendag bij De Hoge Dijk op zaterdag 20 juli

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.