Skip links

Golf simulator anwb golf

Indoor golfen & golfsimulatoren

Die hard golfers willen niet alleen 's zomers golfen, maar ook in de koudere wintermaanden. Voor de mensen die er minder naar uitkijken om in de koude buitenlucht te golfen, is indoor golfen de ideale oplossing.

Die hard golfers willen niet alleen 's zomers golfen, maar ook in de koudere wintermaanden. Voor de mensen die er minder naar uitkijken om in de koude buitenlucht te golfen, is indoor golfen de ideale oplossing.

Daarnaast kan een indoor golfbaan ook voordelen met zich meebrengen voor de beginnende golfer. Vaak kun je hier lessen volgen, waardoor je echt een solide start kunt maken aan je golfcarrière gedurende de winter. Tijdens de gure wintermaanden is het toch net wat fijner om les te krijgen in 20 graden. Daarnaast kun je vaak direct je golfswing terugkijken.

Wat vind je vaak allemaal bij een indoor golfbaan:

Golfsimulatoren
Bij veel indoor golfbanen zijn golf simulatoren te vinden. Deze simulatoren, bestaande uit een slagkooi vanwaar je ballen slaat, helpt je bij het creëren van je beeld van een golfbaan en het verbeteren van je slagtechniek.

Op het doek waar je de ballen tegenaan slaat, wordt een golfbaan geprojecteerd. Door middel van high-speed camera's en sensoren kom je meer te weten over de baan en de snelheid van je geslagen bal. De simulator geeft precies weer hoe je bal op de baan terecht komt, terwijl je hole voor hole speelt. Hierdoor kun je zelfs met meerdere personen een wedstrijd spelen met behulp van een golfsimulator.
Uiteraard moet je wel betalen voor een tijdslot in een golfsimulator. Daarom is het voornamelijk een oplossing voor spelers met meer ervaring die graag hun techniek willen verbeteren. Met deze simulatoren, die vaak per uur betaald worden, kun je de vertrekhoek, clubhoofd- en balsnelheid en balhoogte meten.

Oefengreens
Naast een slagkooi zijn er zijn er bij indoor golfbanen ook vaak kunstgras greens te vinden. Dit is ideaal voor degenen die willen oefenen met het putten of in sommige gevallen willen chippen.

Lessen en clubfitting
Indoor golfbanen bieden niet alleen prachtige simulatoren aan, ook geven professionals vaak privé- en groepslessen. Dit is ideaal voor zowel de beginnende golfer als de ervaren golfer. Ook kunnen deze professionals je helpen bij clubfitting.

Gezellige sfeer
De sfeer bij indoor golfbanen is vaak erg gezellig en informeel. Nadat je even hebt gegolfd op de oefengreens en in de simulatoren alle holes een keer hebt gehad, kun je gezamenlijk een wijntje of biertje drinken bij de horecagelegenheden.

Waar kan je een golfsimulator vinden?

Golfsimulator Assen, Assen
Albatros Indoorgolf, Emmen
Golflinked, Wijchen
Squash en Golf Centrum Hoogezand, Groningen
Indoor Golf Groningen, Groningen
Move2golf, Haarlem
Indoor Golf Academie, Heiloo
Peter Graham Golf Center, Alphen aan den Rijn
Indoorgolf Rijpwetering, Rijpwatering
Golfin’ the City, Den Haag
Indoor Golf Academy, Barendrecht
Riga Indoor Golf, Nijverdal
Indoor Golf Twente, Overijssel
Ergo Indoorgolf, Vlissingen, Vlissingen
Fun Center Amstelveen, Amstelveen
Indoor Golf Zwolle, Zwolle
KingsGolf
, Soest

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  Ledendag bij De Hoge Dijk op zaterdag 20 juli

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.