De aanschaf van een golftrolley
Sommige golfers lopen graag met de golftas op de rug. Maar veel golfers geven toch de voorkeur aan het gebruik van een trolley. Of je nu net begint met golfen, of je bent toe aan een nieuwe trolley, we hebben voor je beschreven waar je op moet letten bij de aanschaf.
Of je nu begint met golfen of dat je al langere tijd golft en toe bent aan je volgende trolley. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een golftrolley? De basis is simpel: je hebt twee versies: met twee en met drie wielen.
Golftrolley met twee wielen
Een golftrolley met twee wielen is de basisuitvoering en meest simpele versie van de trolley. Een golftrolley met twee wielen is de goedkoopste optie. Zeker voor beginnende golfers kan dit een goede keus zijn! Tweewielers zijn vaak goedkoper dan trolley’s met drie wielen, maar doen toch precies wat ze moeten doen. Oké, ze zijn iets moeilijker te verplaatsen dan een golftrolley met drie wielen, maar dat is te overleven. Je hoeft in ieder geval geen tas meer te dragen. Wat je niet kunt met een trolley met twee wielen is hem nonchalant wegduwen als je bij de bal bent aangekomen. Ook niet onbelangrijk: in de kofferbak van je auto neemt een golftrolley met twee wielen de minste plek in!
Golftrolley met drie wielen
Een golftrolley met drie wielen is wat steviger, wendbaarder en sterker. Daardoor zijn ze ook meteen wat duurder dan hun tweewielige soortgenoten. Golfcarts met drie wielen gebruiken dat extra wiel zodat je vrij kunt bewegen en kunt lopen zonder dat je druk uitoefent op het handvat. Dat doe je bij een tweewieler wel. Een driewieler is dus wel wat fijner om te gebruiken dan een tweewieler. Een tweewieler trek je namelijk achter je aan en dat is iets minder fijn voor je schouders en rug. Een driewieler duw je, wat een stuk minder energie kost. Driewieler zijn groter dan tweewielers. Test voor de aankoop hoe je de golftrolley kunt opvouwen. Duurdere modellen vouwen over het algemeen beter in elkaar en dat bespaart weer ruimte in de kofferbak van je auto.
Tip: Golftrolleys met drie wielen hebben altijd een rem. Een driewieler rolt vanzelf van bijvoorbeeld heuveltjes af. Bedenk je goed op welke locatie je de rem wilt hebben. Bij de meeste (goedkopere) uitvoeringen zit de rem naast het linker wiel. Echter, duurdere uitvoeringen hebben de rem bij het handvat. Dit scheelt weer zoeken met je voet naar de rem.
Elektrische golftrolley’s
En dan heb je ook nog de elektrische variant, voor als je echt geen energie wilt verspillen. Ze zijn nog wel een stukje duurder, maar hebben een oplaadbare accu die ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te duwen. Je hoeft alleen nog maar te sturen om je clubs naar de volgende hole te krijgen. Geef richting aan en het ingebouwde motortje doet al het werk voor je.
Er zijn zelfs golftrolley’s die werken met een afstandsbediening en/of GPS. Zo hoef je je trolley nooit meer met een hand aan te raken. En dat trekt natuurlijk hoge ogen op de golfbaan!
Conclusie
Wie echt iets fijns wil, gaat voor een driewieler. Ondanks het formaat zijn ze nog makkelijk op de golfcarts te laden. Je kunt ze helemaal naar eigen wens indelen, van parapluhouders tot aan stoeltjes en van scorekaarthouders tot aan schoenpoetsborstels, drankhouders en winterbanden met spikes. Je kunt het echt zo gek maken als je zelf wilt.
Dat betekent ook dat ze in bijna alle prijsklasses te verkrijgen zijn. Voor een paar tientjes heb je al een trolley, maar wanneer je een paar duizend euro uitgeeft heb je er dus gewoon een die zelf rijdt. Een gemiddelde golftrolley heb je voor ongeveer 150 euro, prima prijs toch? Zo kun je je energie stoppen in je golftechniek in plaats van het zeulen met tassen.
Stel je zelf dus de volgende vragen: hoeveel wielen moet mijn trolley hebben? Wil ik duwen of trekken? En voor wat voor materiaal wil je gaan? Staal is zwaar, maar wel goedkoper dan aluminium. Ook een rem is handig als je veel op geonduleerde banen golft. Zodat ben je niet ineens je golftrolley kwijt. Ook een elektrische trolley rolt soms stiekem automatisch door als je hem niet op de rem zet. Kun je ineens een stuk achter je trolley aan rennen...
Lees ook
Winactie Oktober '24
We hebben weer een winactie voor je! Wat moet je doen? Heel simpel, beantwoord de vraag. Onder alle goede inzendingen verloten we 3 x een greenfeevoucher voor 9-holes (voor 2 personen) bij een van onze Premium Partners naar keuze en 3 x een Golfers Magazine proefabonnement t.w.v. € 24,50!
Ledendag 5 oktober 2024
Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.
Ledendag op 14 september 2024
Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.