Skip links

Golf championship tour

Wereldranglijst golf – Wie is de nummer 1 van de wereld?

Lees hoe het klassement tot stand komt en ontdek de top 10 beste golfers ter wereld. En op welke plek staat Joost Luiten momenteel?

De golf wereldranglijst wordt samengesteld op basis van de golfprestaties van een speler van de afgelopen twee jaar. Alle resultaten van de gespeelde toernooien tellen mee voor het uiteindelijke klassement.

Het aantal te verdienen punten verschilt per toernooi. De meeste punten kunnen worden verdiend aan de hand van de sterkte van het deelnemersveld van een golftoernooi. De sterkte van een toernooideelnemersveld wordt bepaald door het aantal spelers uit de top-200 van de Official World Golf Ranking (OWGR) en de top-30 van het evenement van vorig jaar. De punten van het laatst gespeelde kwartaal tellen voor 100% mee en vervolgens wordt de weging per periode lager.

KLM Open

Aan het KLM Open doen over het algemeen weinig top-30 spelers van de wereld mee. De winnaar van het KLM Open krijgt hierdoor een stuk minder punten voor de wereldranglijst dan de winnaar van The Masters. Aan de Masters doet namelijk iedere topspeler van de wereld mee.

Simpel gezegd: de wereldranglijst wordt samengesteld door het aantal punten dat een golfer verdient te delen door het aantal toernooien dat hij/zij speelt. Het gemiddelde cijfer dat hieruit komt geeft het gemiddelde aan. Hoe hoger het gemiddelde, des te hoger de plek op de wereldranglijst.

Meeste punten: Majors

De Majors zijn de Grand Slams in de golfsport. Op de Majors: The Masters, US Open, The Open, PGA Championship zijn de meeste punten te verdienen (100). Andere PGA Tour en European Tour evenementen hebben beide een minimum van 24 punten.

Wat is de huidige top-10 van de golf wereldranglijst?

Op Official World Golf Ranking (owgr.com) vind je de actuele ranglijst.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

  • 2022 ANWB GOLF OPENINGSWEDSTRIJD 15
  • Golfclub drenthe anwb

    De Bartje Cup 2024

  • Win met anwb golf

    Winactie 2024