Skip links

Grandad donateur golf

ANWB Golf steunt Stichting OldGrandDad

Stichting OldGrandDad ondersteunt projecten op het gebied van sport, bewegen en spel voor jongeren (< 30 jaar) die een of meerdere beperkingen hebben. Daarvoor zijn donateurs nodig. Old Grand-Dad (OGD) is daarom op zoek naar golfende grootvaders die hun steentje willen bijdragen. ANWB Golf helpt OGD daarbij. Dus golfende opa's van Nederland, sla een balletje en draag je steentje bij 😉.

Golf als middel om jongeren met een beperking te ondersteunen

Stichting Old Grand-Dads, kortweg OGD, ondersteunt projecten op het gebied van sport, bewegen en spel voor jongeren (< 30 jaar) die een of meerdere beperkingen hebben. Golf speelt een centrale rol in de werving van donateurs. Zo'n 6.000 golfende grootvaders en 150 vrijwilligers brachten sinds de oprichting van OGD 50 jaar geleden maar liefst 3 miljoen euro bij elkaar.

OGD doet dat via de aanwezigheid bij clubwedstrijden. Maar ook door het organiseren van regiofinales en een landelijke finale. Bij elkaar zijn dat zo'n 130 golfevenementen. Bij elke clubwedstrijd is een ambassadeur (een consul) van OGD aanwezig met als doel om donateurs te werven. Bij onze Midweek wedstrijden is Rijk Bitter de consul namens OGD. Rijk begeleidt de wedstrijden en werft donerende golfende grootvaders.

Oldgrandad anbi anwb

Over Stichting OldGrandDads

De stichting is in 1974 opgericht. Inmiddels zijn er ca. 120 golfclubs aangesloten die het doel van deze stichting ondersteunen, met bijna 6.000 donateurs. De stichting heeft een vijfkoppig bestuur. Jaarlijks wordt verantwoording afgelegd door middel van een accountantsverklaring. Daarnaast heeft de stichting een ANBI status.

Grandad old donateur golf

OGD en golf

OGD werd in 1974 op de “Heerenmiddag” van De Kennemer opgericht. Anno 2023 zijn er meer dan 120 golfclubs met een OGD afdeling. OGD heeft de clubs opgedeeld in 8 regio’s. Jaarlijks organiseert OGD samen met de 120 golflcubs speciaal voor de donateurs wedstrijden. Winnaars van die wedstrijden dingen mee naar felbegeerde titel Best Golfende Grand Dad van Nederland. Op 14 augustus 2023 werd de landelijke finale gespeeld bij Rozenstein in Wassenaar. In totaal waren er 90 golfende grootvaders die de strijd voor best golfende grootvader 2023 met elkaar aangingen.

De heer Van de Winkel plaatste zich namens ANWB Golf. Maar kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure. De volledige uitslag is hier te vinden.

Oldgranddad stichting goeddoel anwb

Projecten die OGD financieel ondersteunt

Sinds de oprichting heeft OGD honderden projecten financieel ondersteunt. Bijvoorbeeld door een financiële bijdrage beschikbaar te stellen aan Q-dreams. Q-Dreams is een kleinschalige logeerhuis met één-op-één begeleiding voor jonge, meervoudig beperkte kinderen. Met de bijdrage kon Q-dreams de bus aanpassen om rolstoelvervoer mogelijk te maken.

De Blauwe Vogels ontving van OGD een donatie voor de aanschaf van materialen voor de aanleg van een veilig kampvuur. De Blauwe Vogels is een groep van Scouting Sint Patrick bestaande uit jongens en meisjes met een beperking.

Zorgboerderij De Zonne Hoeve uit Anna Paulowna ontving een financiële bijdrage voor renovatie van de manegebakbodem. Daarmee kunnen de kinderen met een beperking op een veilige manier weer paardrijden.

Rijk bitter oldgranddad stichting golf consul anwb golf

ANWB Golf Consul Rijk Bitter

Namens ANWB Golf is Rijk Bitter de ambassadeur voor Stichting Old Grand-Dad. Tijdens de Midweek wedstrijden van ANWB Golf vertegenwoordigt Rijk met enthousiasme dit prachtige initiatief. Je komt Rijk dan ook vrijwel bij elke Midweek wedstrijd tegen. Rijk vertelt je graag alles over OGD. Je vindt zijn contactgegevens op de website van OldGrandDad.

Stuur Rijk een bericht

Balletje bijdragen golf anwb

Hoe kan ik mijn steentje bijdragen?

Sinds de oprichting heeft OGD meer dan 3 miljoen euro aan goede doelen geschonken. De focus van OGD ligt op projecten met sport, spel en beweging voor jongeren met een beperking. Op de website van OGD vind je een overzicht van projecten waaraan is geschonken. Wil je zelf een steentje bijdragen? Word een donerende grootvader voor slechts € 25,00 per jaar en ondersteun een goed doel.

Meld je aan als donerende grootvader

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Hoge Dijk

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.