Skip links

Golftas vakantie

Golf reistas meenemen op vakantie

Stel je voor, je gaat op golfvakantie en je kijkt er tegenop dat je op je vakantieadres nog goede golfclubs moet huren om ontspannen te kunnen spelen. Het liefste neem je jouw eigen clubs mee. Maar hoe werkt dat?

Stel je voor, je gaat binnenkort op golfvakantie en je kijkt er tegenop om op je vakantieadres nog goede golfclubs te moeten huren zodat je ontspannen kunt spelen. Het liefst neem je jouw eigen clubs mee, dan weet je precies wat je hebt. Gelukkig behoort dat anno 2017 tot de mogelijkheden; veel golfers nemen tegenwoordig de golfset mee in zogenaamde golf travel bags en beschikken dan ook overal en altijd over eigen materiaal.

Als je een eigen golf reistas meeneemt op je golfvakantie, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening tehouden, om problemen te voorkomen. Ten eerste wil je natuurlijk dat jouw golftas in het vliegtuig veilig vervoerd wordt en dat deze onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. Dat betekent concreet dat je een stevige golf travel bag zult moeten kopen die tegen een stootje kan. Er wordt meestal niet erg voorzichtig met koffers en reistassen omgegaan tijdens het laden en lossen van een vliegtuig. Daarnaast is het bijna een must, voor je eigen gezondheid om een tas te kiezen op wieltjes, zodat je de golf reistas niet op je rug hoeft te dragen, maar kunt duwen of trekken.

De meeste golf travel bags zijn, ondanks ze van zeer stevig materiaal gemaakt zijn, niet erg zwaar wat betreft gewicht. En ook dit is niet onbelangrijk, aangezien je geen onbeperkte hoeveelheid kilo's mee op reis kunt nemen en je golf reistas naar alle waarschijnlijkheid niet het enige is dat je mee wilt nemen naar je vakantiebestemming. Een goede stevige golf reistas is dus een uitkomst voor je golfvakantie

Tip: Een volledige golfset zonder accessoires zoals golfballen, tees en andere spullen weegt ongeveer 12-13 kg. Je kunt dus nog +- 8 kg extra meenemen.

Besteedt echter ook aandacht aan de clubs die je mee gaat nemen. Kijk kritisch naar de hoeveelheid en vraag je af welke je allemaal gaat gebruiken. Laat de golfclubs thuis die je niet nodig hebt en speel zo met het gewicht van je tas. Pak je clubs goed in en zorg dat er geen enkele club boven uit steekt. Bescherm de clubhoofden ook altijd extra met headcovers of wikkel er een extra kledingstuk omheen, je weet maar nooit wat er kan gebeuren en voorkomen is beter dan genezen.

Tip: Schaf een backbone aan! Een backbone is een stalen paraplu die je clubs beschermt. Een backbone is te koop bij Jumbo Golfwereld!


Het komt regelmatig voor dat douane beambten in je golf reistas willen kijken. Als je je travel bag niet hebt afgesloten, is dit vrij simpel, maar je loopt dan ook het risico dat er een ongewenste bezoeker door je tas gaat en dat je je favoriete spullen kwijt raakt. Maak daarom altijd gebruik van een TSA (Transport Security Administration) veiligheidsslot om je golf reistas mee af te sluiten. Een TSA-slot is een cijferslot, waarvan alleen jij de combinatie kent, maar die met een speciaal 'lopertje' door iedere douane, in ieder land, kan worden geopend. Gebeurt dit bij jouw golf travel bag dan zal de douane altijd een briefje achterlaten en zo melden dat ze in deze golf reistas zijn geweest.

Er zitten dus veel voordelen aan het meenemen van je eigen clubs in je eigen golf travel bag naar het buitenland en je zult zien dat je op je vakantiebestemming zult genieten van het mooie spel, de prachtige golfba(a)n(en) en je eigen clubs. De travel bag kan zo mee de baan op en je hebt met recht een echte geniet vakantie.

Hoeveel kost een golf reistas meenemen in het vliegtuig?

Vliegticketvergelijker Tix.nl heeft de prijzen voor het meenemen van een golf reistas van 18 vliegtuigmaatschappijen op een rijtje gezet. De vergelijking toont aan dat de verschillen kunnen oplopen tot 100 euro per enkele reis. Gemiddeld ben je bij Corendon en met name Turkish Airlines het voordeligst uit, bij Eurowings betaal je het meest. Een goedkoop basistarief voor het vliegticket kan dus uiteindelijk toch duur uitpakken wanneer je een golftas incheckt!

AirlineKosten Golftas
Air Berlin€50,-
American AirlinesRegulier tarief1
British AirwaysRegulier tarief1
Brussels Airlines€45,-2
CorendonRegulier tarief1
Easyjet€42,-
Eurowings€100,-
Flybe€40,-
Iberia€45,-4
KLM€35,-7
Lufthansa€35,-2
Ryanair€30,-
TAP€35,-
Transavia€29,-
TUIfly€20,-5
Turkish AirlinesGratis
Vueling€80,-6
Wizzair€30,-

1 Regulier Tarief; hierbij wordt het reguliere tarief van één stuk ruimbagage gehanteerd.
2 Voor vluchten binnen Europa, op intercontinentaal geldt dubbel tarief.
3 Geldt niet op vluchten van en naar Canada en de VS.
4 Voor vluchten binnen Europa, op intercontinentale vluchten geldt het reguliere bagagetarief.
5 Op vluchten van en naar Suriname geldt een tarief van €185,-.
6 Tarief per retour, ditzelfde tarief geldt óók voor een enkele reis.
7 Gratis voor leden van Flying Blue Golf in bezit van voucher.

Alle tarieven per enkele reis, bij online boeken (indien mogelijk). Onder voorbehoud van wijzigingen en schrijffouten. Laatst bijgewerkt: juli 2017.

Tip: Boek voordelig en vertrouwd je golfreizen bij onze partner Pin High Golftravel. Pin High heeft de laagste prijsgarantie en biedt in meer dan 25+ landen vakanties aan.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  Ledendag bij De Hoge Dijk op zaterdag 20 juli

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.