Skip links

Scorekaart invullen

Een scorekaart uit het buitenland toevoegen

Heb je in het buitenland gegolfd? Je kan sinds de invoering van het WHS handicapsysteem je buitenlandse scorekaarten inleveren. Zo loop je dus op elk moment een ronde om je handicap te verbeteren.

Kempense golfclub belgie mol

Jouw scorekaarten

Sinds de invoering van het WHS handicap systeem kun je er ook voor kiezen om de rondes die je in het buitenland hebt gespeeld mee te laten tellen voor je WHS handicap. Het WHS handicap systeem staat namelijk voor 'World Handicap System' en werkt dus op elke golfbaan en voor iedere golfer hetzelfde. Vroeger had bijvoorbeeld Amerika een ander handicapsysteem, waardoor je daar als Nederlander geen qualifying ronde kon spelen. Dat kan nu dus wel.

Non-qualifying rondes

De golfrondes die je hebt gespeeld kun je terugvinden in je eigen ledenomgeving. Ook de rondes die je niet voor je WHS handicap hebt gespeeld. Zo kun je dus altijd zien wanneer je welke baan je hebt gespeeld en wanneer dat was.

Winstongolf duitsland partner anwb

Zo werkt het

Een scorekaart uit het buitenland toevoegen doe je op dezelfde manier als een Nederlandse golfbaan. Zo werkt het:

 1. In je persoonlijke ledenpagina, ga naar 'Scorekaarten'
 2. Voeg een nieuwe scorekaart toe
 3. Selecteer de golfbaan die je gespeeld hebt*
 4. Voer je scorekaart in
 5. Klik op 'Opslaan'

Daarnaast kun je kiezen of je de ronde wil lopen om te laten meetellen voor je WHS handicap. Zet dan het vinkje 'Qualifying' aan.

* Staat de buitenlande golfbaan, de lus of de tee er niet tussen? Lees dan de veelgestelde vragen.

Voeg een scorekaart toe

Veelgestelde vragen

Probeer je een scorekaart in te voeren die niet bij ANWB Golf bekend is? Stuur dan een mail naar info@anwbgolf.nl en vermeld daarin het volgende:

 • Een kopie van je scorekaart.
 • Een kopie van de handicaptabellen ter plaatse.
 • De course rating en de slope rating van de baan. Deze kun je vaak vinden op de handicaptabellen of op de scorekaart.
 • Geef aan van welke teekleur je hebt gespeeld.

Kun je de golfbaan selecteren, maar niet van welke lus je hebt gespeeld? Stuur dan een mail naar info@anwbgolf.nl en geef aan op welke golfbaan je gegolfd hebt. ANWB Golf zet dan de mogelijkheid voor je aan om de juiste lus te selecteren.

Als je van een andere teekleur hebt gespeeld dan de beschikbare teekleuren, kun je de scorekaart niet van jouw teekleur invullen. Buitenlandse golfbanen geven, in tegenstelling tot Nederlandse golfbanen, niet altijd alle informatie voor zowel mannen als vrouwen. Zo kunnen mannen vaak niet van de blauwe of rode teekleur spelen, en vrouwen vaak niet van de witte of gele teekleur. Beschik je wel over de juiste slope- en course rating van jouw gespeelde teekleur? Mail deze dan naar info@anwbgolf.nl. De teekleur wordt dan voor je toegevoegd.

« Terug naar clubupdates

Lees ook

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Hoge Dijk

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 20 juli 2024 zijn we te gast bij De Hoge Dijk.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij Golfbaan Bentwoud

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 14 september 2024 zijn we te gast bij Golfbaan Bentwoud.

 • 2023 ANWB LEDENDAG ZAANSE GC 57

  ANWB Golf Ledendag bij De Drentsche

  Tijdens de ledendagen golf je 9 holes en volg je een clinic naar keuze. Op zaterdag 5 oktober 2024 zijn we te gast bij De Drentsche.