Skip links

2-Daagse Beginnerscursus (voorheen GVB) | 7 locaties

Meerdere data

Duur: 2 dagen | Handicap: Beginner

€149,- p.p.
€149,- p.p.

Inschrijven

2-Daagse Beginnerscursus (voorheen GVB) | 7 locaties Meerdere data

Volg onze golfcursus en leer de beginselen van de golfsport (voorheen GVB). Ervaar zelf hoe leuk het spel is en hoe fijn het is om in de natuur en met elkaar een rondje te golfen. Bovendien is het nog gezond ook want tijdens een 9 holes ronde verbrand je ruim 600 calorieën! Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond krijg je een officiële NGF baanpermissie. Daarmee kun je zelf op een moment dat het jou uitkomt met een andere golfer die minimaal handicap 54 heeft (je marker) een qualifying golfronde lopen. Scoor je voldoende punten? Dan krijg je via ANWB Golf de officiële NGF-pas waarmee je overal kunt golfen.

Cursusprijs & contributie

De cursusprijs bedraagt € 149,- per persoon. De cursus wordt verzorgd door onze partner Golfschool Fairway uit Amsterdam. Je ontvangt van hen een betaalverzoek.

Na het afronden van de cursus heb je een lidmaatschap bij een golfclub nodig om te gaan golfen. Je bent welkom bij ANWB Golf. De contributie voor ons EGA lidmaatschap bedraagt € 73,- per persoon per jaar. Ben je ANWB lid? Dan betaal je € 63,-. De vermelde cursusprijs is exclusief de contributie.

Heb je nog vragen voordat je je wilt inschrijven? Stel ze gerust aan de klantenservice van onze partner Golfschool Fairway uit Amsterdam. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 0294–288142.

Veelgestelde vragen


Kan ik het theorie examen alvast oefenen?
Je kunt op onze website alvast het NGF theorieexamen oefenen via deze link.

Moet ik zelf golfclubs meenemen?
Je kunt gratis gebruikmaken van de golfclubs die onze golfpro's voor je klaar hebben staan. Maar je mag natuurlijk ook eigen clubs gebruiken.

Wat is de groepsgrootte tijdens een cursus?
Per cursusweekend is er plaats voor minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht van onze professionals.

Bieden jullie ook een 1-Daagse cursus aan?
Jazeker. In plaats van een 2-Daagse golfcursus kun je ook een 1-Daagse cursus volgen. De groepsgrootte is kleiner (maximaal 6 deelnemers) en de cursus is intensiever. Maar in plaats van 2 dagen leiden we je in 1 dag op om je baanpermissie te halen. De 1-Daagse cursussen vind je hier.

Wat is een driving range?
Tijdens de cursus oefen je regelmatig op de driving range. Een driving range is een oefenterrein waar golfers ballen kunnen slaan. Golfers gebruiken de driving range voor het trainen van hun golfswing en/of de warming-up. Op de driving range gebruik je speciale golfballen. Het gebruik van deze ballen is in de cursusprijs ingebrepen.

Is de prijs inclusief het lidmaatschap bij ANWB Golf?
Nee. Na het succesvol afronden van deze weekendcursus, uitgevoerd door Golfschool Fairway, kun je je bij ANWB Golf aanmelden.

Kan ik na deze cursus overal golfen?
Als je de cursus succesvol hebt afgerond, dan beschik je over een baanpermissie en het regelexamen. Na de cursus kun je zelfstandig een 9 holes of 18 holes qualifying golfronde spelen met een golfer die minimaal handicap 54 heeft. Behaal je genoeg punten? Voer je scores in ons systeem in en je krijgt vervolgens de officiële NGF golfpas (digitaal) waarmee je op vrijwel alle golfbanen kunt spelen.

Wat is een Golfvaardigheidsbewijs (GVB)?
GVB is de afkorting voor Golfvaardigheidsbewijs. Het GVB was voorheen een vereiste om aan te tonen dat een golfer over de basiskennis en -vaardigheden beschikt om zelfstandig op een golfbaan te mogen spelen. Het GVB omvat kennis van de spelregels, etiquette, en de basisvaardigheden van het golfspel. We spreken tegenwoordig meer over het behalen van een geldige handicap (minimaal 54 of lager). Zodra je een geldige handicap hebt behaald ontvang je via ANWB Golf het Handicapbewijs van de Nederlandse Golf Federatie, NGF. Dat is een digitaal pasje waarmee je bij vrijwel alle golfbanen kunt golfen.

Highlights

 • Ruim 11 uur golfles
 • Praktijkles
 • Theorieles
 • Theorie-examen
 • Max 10 deelnemers

Locaties

Abcouderstraatweg 46
1105 AA Amsterdam Zuidoost

Sluispolderweg 7
1817 BM Alkmaar

Hooizak 7
5761 RZ Bakel

Heense Molenweg 23
4655 TB De Heen

Ten Oeverstraat 13
9489 TH Zeijerveen

Zuiderweg 68
1456 NH Wijdewormer

Pluvierenweg 5
3898 LL Zeewolde

Lessen opbouw

 • Dag 1

  Lesduur: 6.5 uur
  09:50 uur Ontvangst
  10:00 uur Start cursus (les op de driving range)
  13:00 uur Lunch (eigen kosten)
  14:00 uur Vervolgles op de driving range
  16:00 - 17:30uur Theorieles
 • Dag 2

  Lesduur: 5 uur
  09:50 uur Ontvangst
  10:00 uur Theorie-examen
  11:00 uur Les op de driving range
  13:00 uur Lunch (eigen kosten)
  14:00 - 16:00 uur Speelronde praktijk

Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor deze cursus. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Onze partner neemt eerst contact met je op.

Kies je locatie

Persoonlijke gegevens

Gaat er nog iemand met je mee?
We delen je naam en e-mailadres met onze partner. Deze partner is verantwoordelijk voor de planning en organisatie van deze cursus. Deze gegevensdeling is noodzakelijk om de overeengekomen diensten te kunnen leveren en is in lijn met onze privacy statement . Je gegevens worden veilig behandeld en enkel voor dit specifieke doel worden gebruikt. Jouw privacy blijft onze hoogste prioriteit. Tevens zijn de Algemene Voorwaarden van ANWB Golf van toepassing.