Skip links

Leer golfen bij ANWB

ANWB Beginnerscursus: leer golfen in 1 dag! (voorheen GVB) - meerdere locaties

Meerdere data

Duur: 1 dag | Handicap: Beginner

€199,- p.p.

Inschrijven

ANWB Beginnerscursus: leer golfen in 1 dag! (voorheen GVB) - meerdere locaties Meerdere data

Wil je starten met golfen? Doe dat in een dag bij ons! We geven veel praktijkles. We leren je de full swing, pitchen, chippen, en putten. Ook oefenen we in bunkers en spelen we op de baan. Dat zijn belangrijke dingen die je moet weten voor golf. Een pro legt alles uit, zodat je ook je theorie-examen kunt doen. Je kunt je samen met een vriend(in) of alleen inschrijven. Per cursusweekend is er plaats voor minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo krijgt iedereen ruim voldoende aandacht van de golfleraren.

De cursusprijs bedraagt € 199,- p.p. De cursus wordt verzorgd door onze partner Golfschool Fairway uit Amsterdam. Je ontvangt van hen een betaalverzoek.

Na het afronden van de cursus heb je een lidmaatschap bij een golfclub nodig. Uiteraard ben je welkom bij ANWB Golf, meer informatie over onze lidmaatschappen vind je hier. De vermelde cursusprijs is exclusief de contributie. Heb je nog vragen voordat je je wilt inschrijven? Stel ze gerust aan de klantenservice van onze partner Golfschool Fairway uit Amsterdam. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 0294–288142.

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf golfclubs meenemen?
Je kunt gratis gebruikmaken van de golfclubs die onze golfpro's voor je klaar hebben staan. Maar je mag natuurlijk ook eigen clubs gebruiken.

Bieden jullie ook een 2-Daagse cursus aan?
Jazeker, meer informatie over een 2-daagse cursus vind je hier.

Wat is een Golfvaardigheidsbewijs (GVB)?
GVB is de afkorting voor Golfvaardigheidsbewijs. Het was voorheen een vereiste om aan te tonen dat een golfer over de basiskennis en -vaardigheden beschikt om zelfstandig op een golfbaan te mogen spelen. Het GVB omvat kennis van de spelregels, etiquette, en de basisvaardigheden van het golfspel. We spreken tegenwoordig over het behalen van een geldige handicap (minimaal 54 of lager). Zodra je een geldige handicap hebt behaald ontvang je van ANWB Golf het Handicapbewijs van de Nederlandse Golf Federatie, NGF. Dat is een digitaal pasje waarmee je bij vrijwel alle golfbanen kunt golfen.

Highlights

 • Max 6 deelnemers
 • 2 uur baanles
 • Praktijkles
 • Theorieles
 • Theorie-examen

Locaties

Abcouderstraatweg 46
1105 AA Amsterdam Zuidoost

Sluispolderweg 7
1817 BM Alkmaar

Hooizak 7
5761 RZ Bakel

Ten Oeverstraat 13
9489 TH Zeijerveen

Heense Molenweg 23
4655 TB De Heen

Lessen opbouw

 • Dag 1

  Lesduur: 8 uur
  • 08:45 uur - Ontvangst en kennismaking met de professional
  • 09.00 uur - Start cursus (les op de drivingrange)
  • 12.30 uur - Lunch (voor eigen rekening) en theorie examen
  • 13.30 uur - Vervolg les op de drivingrange
  • 14.30 uur - Start baanles
  • 16.30 uur - Evaluatie en afronding cursusdag
  • 17:00 uur - Einde

Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor deze cursus. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Onze partner neemt eerst contact met je op.

Kies je locatie *

Persoonlijke gegevens

Gaat er nog iemand met je mee?
We delen je naam en e-mailadres met onze partner. Deze partner is verantwoordelijk voor de planning en organisatie van deze cursus. Deze gegevensdeling is noodzakelijk om de overeengekomen diensten te kunnen leveren en is in lijn met onze privacy statement . Je gegevens worden veilig behandeld en enkel voor dit specifieke doel gebruikt. Jouw privacy blijft onze hoogste prioriteit. Tevens zijn de Algemene Voorwaarden van ANWB Golf van toepassing.