Skip links

Akkermans golf anwb cursus

Leer golfen in 2 dagen! (voorheen GVB) in Zeeland

Meerdere data

Duur: 2 Dagen | Handicap: Beginner

€149,- p.p.

Inschrijven

Leer golfen in 2 dagen! (voorheen GVB) in Zeeland Meerdere data

Volg onze golfcursus bij Akkermans en leer de beginselen van de golfsport (voorheen GVB). Ervaar zelf hoe leuk het spel is en hoe fijn het is om in de natuur en met elkaar een rondje te golfen. Bovendien is het nog gezond ook want tijdens een 18 holes ronde verbrand je ruim 1200 calorieën! Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond krijg je een officiële NGF baanpermissie. Daarmee kun je zelf op een moment dat het jou uitkomt met een andere golfer die minimaal handicap 54 heeft (je marker) een qualifying golfronde lopen. Scoor je voldoende punten? Dan krijg je via ANWB Golf de officiële NGF-pas waarmee je overal kunt golfen.

Veelgestelde vragen


Kan ik het theorie examen alvast oefenen?

Je kunt op onze website alvast het NGF theorieexamen oefenen via deze link.

Hoeveel punten moet ik scoren op mijn eerste qualifying scorekaart?

Je hebt minimaal 19 punten bij 9 holes en 36 punten bij 18 holes nodig. Dit zijn stableford punten, ons systeem rekent dit automatisch voor je uit. Zorg ervoor dat je per hole niet meer dan 3 extra slagen nodig hebt dan de par. Dus als je een par-3 hole speelt, zorg dat je maximaal 6 slagen nodig hebt om de bal in de hole te krijgen. Bij een 9 holes rondje moet je op minimaal 1 hole ervoor zorgen dat je maximaal 2 slagen extra nodig hebt. Dus bijvoorbeeld bij een par-4 hole, probeer die in 6 slagen uit te holen. De scorekaart moet overigens voorzien zijn van handtekening van je marker. Dat is een golfer met minimaal handicap 54 waarmee je het rondje hebt gelopen.


Wat is een driving range?

Tijdens de cursus oefen je regelmatig op de driving range. Een driving range is een oefenterrein waar golfers ballen kunnen slaan. Golfers gebruiken de driving range voor het trainen van hun golfswing en/of de warming-up. Op de driving range gebruik je speciale golfballen. Het gebruik van deze ballen is in de cursusprijs ingebrepen.


Is de prijs inclusief lidmaatschap bij ANWB Golf?

Nee. Na het succesvol afronden van deze weekendcursus kun je lid worden bij ANWB Golf. Wij regelen je handicapregistratie bij de Nederlandse Golffederatie NGF zodat je een geldige handicap kunt krijgen en overal kan golfen. De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt € 73,- per persoon per jaar (contributie 2024). Ben je ANWB lid? Je profiteert dan van € 10,- ledenvoordeel.

Kan ik na deze cursus overal golfen?

Als je de cursus succesvol hebt afgerond, dan beschik je over een baanpermissie en het regelexamen. Na de cursus kun je zelfstandig een 9 holes of 18 holes qualifying golfronde spelen met een golfer die minimaal handicap 54 heeft. Behaal je genoeg punten? Voer je scores in ons systeem in en je krijgt vervolgens de officiële NGF golfpas (digitaal) waarmee je op vrijwel alle golfbanen kunt spelen.

Wat is een Golfvaardigheidsbewijs (GVB)?

Het begrip GVB werd voorheen gebruikt voor het bewijs dat je nodig hebt om te mogen golfen. Dit bewijs toont aan dat je de regels, techniek en etiquettes van het spel beheerst. Het begrip GVB wordt in de golfwereld niet meer gebruikt. We spreken tegenwoordig meer over het behalen van een geldige handicap (minimaal 54 of lager). Zodra je een geldige handicap hebt behaald ontvang je via ANWB Golf het Handicapbewijs van de Nederlandse Golf Federatie, NGF. Dat is een digitaal pasje waarmee je bij vrijwel alle golfbanen kunt golfen.

Highlights

 • 10 uur Golfles
 • 2 uur Theorieles
 • Theorie-examen
 • 2 Praktijkrondes

Akkermans , De Heen

Heense Molenweg 23
4655 TB De Heen

Lessen opbouw

 • Dag 1

  Lesduur: 10 uur
  10:00 uur Ontvangst, inschrijving en uitleg cursus en HCP traject
  11:00 uur Start praktijk gedeelte
  13:00 uur Lunchpauze
  14:00 uur Vervolg praktijk gedeelte
  16:30 uur Einde programma dag 1
 • Dag 2

  Lesduur: 10 uur
  10:00 uur Theorie uitleg
  11:30 uur Theorie examen
  12:30 uur Lunchpauze
  15:00 uur Speelronde praktijk gedeelte
  16:30 uur Einde weekend cursus

Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor deze cursus. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Onze partner neemt eerst contact met je op.

Kies een datum *

Persoonlijke gegevens

Gaat er nog iemand met je mee?
We delen je naam en e-mailadres met onze partner. Deze partner is verantwoordelijk voor de planning en organisatie van deze cursus. Deze gegevensdeling is noodzakelijk om de overeengekomen diensten te kunnen leveren en is in lijn met onze privacy statement . Je gegevens worden veilig behandeld en enkel voor dit specifieke doel gebruikt. Jouw privacy blijft onze hoogste prioriteit. Tevens zijn de Algemene Voorwaarden van ANWB Golf van toepassing.

Bereken je reistijd

Zie hier hoelang je onderweg bent vanaf je huis naar de golfbaan.

Heense Molenweg 23, De Heen