Skip links

Oefengreen putten amsterdam golf

Leer golfen in 2 dagen! (voorheen GVB) in Amsterdam

Meerdere data

Duur: 2 dagen | Handicap: Beginner

€149,- p.p.
€149,- p.p.

Inschrijven

Leer golfen in 2 dagen! (voorheen GVB) in Amsterdam Meerdere data

Wil je starten met golfen en aan de slag om je Handicap 54 (voorheen GVB) in de regio Amsterdam te kunnen halen? Volg dan nu de tweedaagse golfcursus bij Golfacademy De Hoge Dijk. De gecertificeerde PGA golfprofessionals geven je een flinke dosis praktijkles. In groepen van 8 tot 10 personen leer je belangrijke aspecten van het golfspel zoals de full swing, pitchen, chippen en putten. Ook oefen je het bunkerspel zodat je leert hoe je een bal uit het zand slaat.

De praktijklessen worden afgewisseld met theorielessen. Je leert de golfetiquette en uiteraard de regels van het golfspel. Het weekend wordt afgesloten met het officiële NGF examen en twee uur baanles, begeleid door de PGA golfprofessional. Je krijgt hierdoor een goed gevoel van het spel in de baan.

Na afloop van de cursus heb je je baanpermissie en hoef je alleen nog maar een qualifying kaart te lopen met voldoende punten om officieel minimaal handicap 54 te halen.

Tijdens de cursus ervaar je hoe leuk het is om op een gezellige en ontspannen manier met golf bezig te zijn. Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in!

Veelgestelde vragen over deze golfcursus

Kan ik het theorie examen alvast oefenen?
Je kunt op onze website alvast het NGF theorieexamen oefenen via deze link.

Wat is een driving range?
Tijdens de cursus oefen je regelmatig op de driving range. Een driving range is een oefenterrein waar golfers ballen kunnen slaan. Golfers gebruiken de driving range voor het trainen van hun golfswing en/of de warming-up. Op de driving range gebruik je speciale golfballen. Het gebruik van deze ballen is in de cursusprijs ingebrepen.

Is de prijs inclusief lidmaatschap bij ANWB Golf?

Nee. Na het succesvol afronden van deze weekendcursus kun je lid worden bij ANWB Golf. Wij regelen je handicapregistratie bij de Nederlandse Golffederatie NGF zodat je een geldige handicap kunt krijgen en overal kan golfen. De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt € 73,- per persoon per jaar (contributie 2024). Ben je ANWB lid? Je profiteert dan van € 10,- ledenvoordeel.

Kan ik na deze cursus overal golfen?
Als je de cursus succesvol hebt afgerond, dan beschik je over een baanpermissie en het regelexamen. Na de cursus kun je zelfstandig een 9-holes of 18-holes qualifying golfronde spelen met een golfer die minimaal handicap 54 heeft. Behaal je genoeg punten? Dan beschik je over handicap 54 en met een lidmaatschap bij bijvoorbeeld ANWB Golf krijg je een officiele NGF golfpas waarmee je op vrijwel alle golfbanen kunt spelen.


Highlights

 • 11,5 uur Golfles
 • Theorieles
 • Theorie-examen
 • 2 Praktijkrondes
 • Eigen golfclubs zijn niet persé nodig, je kunt clubs gratis lenen
 • Gratis gebruik van driving range ballen

De Hoge Dijk , Amsterdam Zuidoost

Abcouderstraatweg 46
1105 AA Amsterdam Zuidoost

Lessen opbouw

 • Dag 1

  Lesduur: 6.5 uur
  09:50 uurOntvangst bij Golf Academy De Hoge Dijk
  10.00 uurStart cursus (les op de driving range)
  13.00 uurLunch (op eigen kosten)
  14.00 uurVervolg les op de driving range
  16.00 uurTheorieles
  17.00 uurEind dag 1
 • Dag 2

  Lesduur: 5 uur
  9.30 uurOntvangst
  10.00 uurTheorie-examen
  11.00 uurLes op de driving range
  13.00 uurLunch (op eigen kosten)
  14.00 uurSpeelronde praktijk gedeelte
  16.00 uurEinde cursus

Schrijf je nu in!

Deze cursus wordt aangeboden door De Hoge Dijk Amsterdam. Bekijk de actuele lesdata en schrijf je in op de website van Golfacademy De Hoge Dijk.

Bereken je reistijd

Zie hier hoelang je onderweg bent vanaf je huis naar de golfbaan.

Abcouderstraatweg 46, Amsterdam Zuidoost