Skip links

Vrijwilligers golfclub anwb

ANWB Golf weekendcursus (voorheen GVB)

Meerdere data

Duur: 2 dagen | Handicap: Beginner

€149,- voor leden
€149,- voor niet leden

Inschrijven

ANWB Golf weekendcursus (voorheen GVB) Meerdere data

Volg onze weekendcursus en leer de beginselen van de golfsport (voorheen GVB). Ervaar zelf hoe leuk het spel is en hoe fijn het is om in de natuur met elkaar een rondje te golfen. Bovendien is het nog gezond ook want tijdens een 18 holes ronde verbrand je ruim 1200 calorieën! Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond krijg je een officiële NGF baanpermissie. Daarmee kun je zelf op een moment dat het jou uitkomt met een andere golfer die minimaal handicap 54 heeft (je marker) een qualifying golfronde lopen. Scoor je voldoende punten? Dan krijg je via ANWB Golf de officiële NGF-pas waarmee je overal kunt golfen.

Cursusprijs

Deze golfcursus kost € 149,- per persoon. Je betaalt in het cursusweekend € 149,- aan de kassa van Sportpark De Star.

Na het afronden van de cursus heb je een lidmaatschap bij een golfclub nodig om te gaan golfen. Deze golfcursus is gekoppeld aan het Lidmaatschap met EGA registratie van ANWB Golf. De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt € 71,- per persoon per jaar (ANWB leden betalen € 61,-). De vermelde cursusprijs is exclusief de contributie voor het eerste jaar. Na het cursusweekend ontvang je van ANWB Golf per e-mail meer informatie over de betaling van de contributie.

Heb je nog vragen voordat je je wilt inschrijven? Stel ze gerust aan de klantenservice van Sportpark De Star. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 070-3175653 en per e-mail via info@sportparkdestar.nl.

Veelgestelde vragen


Kan ik het theorie examen alvast oefenen?

Je kunt op onze website alvast het NGF theorieexamen oefenen via deze link.

Hoeveel punten moet ik scoren op mijn eerste qualifying scorekaart?

Je hebt minimaal 19 punten bij 9 holes en 36 punten bij 18 holes nodig. Dit zijn stableford punten, ons systeem rekent dit automatisch voor je uit. Zorg ervoor dat je per hole niet meer dan 3 extra slagen nodig hebt dan de par. Dus als je een par-3 hole speelt, zorg dat je maximaal 6 slagen nodig hebt om de bal in de hole te krijgen. Bij een 9 holes rondje moet je op minimaal 1 hole ervoor zorgen dat je maximaal 2 slagen extra nodig hebt. Dus bijvoorbeeld bij een par-4 hole, probeer die in 6 slagen uit te holen. De scorekaart moet overigens voorzien zijn van handtekening van je marker. Dat is een golfer met minimaal handicap 54 waarmee je het rondje hebt gelopen.


Wat is een driving range?

Tijdens de cursus oefen je regelmatig op de driving range. Een driving range is een oefenterrein waar golfers ballen kunnen slaan. Golfers gebruiken de driving range voor het trainen van hun golfswing en/of de warming-up. Op de driving range gebruik je speciale golfballen. Het gebruik van deze ballen is in de cursusprijs ingebrepen.


Is de prijs inclusief lidmaatschap bij ANWB Golf?

Nee. Na het succesvol afronden van deze weekendcursus word je bij ANWB Golf aangemeld. Deze golfcursus is gekoppeld aan het Lidmaatschap met EGA registratie van ANWB Golf. De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt € 71,- per persoon per jaar (ANWB leden betalen €61,-).

Kan ik na deze cursus overal golfen?

Als je de cursus succesvol hebt afgerond, dan beschik je over een baanpermissie en het regelexamen. Na de cursus kun je zelfstandig een 9 holes of 18 holes qualifying golfronde spelen met een golfer die minimaal handicap 54 heeft. Behaal je genoeg punten? Voer je scores in ons systeem in en je krijgt vervolgens de officiële NGF golfpas (digitaal) waarmee je op vrijwel alle golfbanen kunt spelen.

Highlights

 • 10 uur Golfles
 • 2 uur Theorieles
 • Theorie-examen
 • 2 Praktijkrondes

Locaties en data

Kurenpolderweg 33
4273 LA Hank

Data

Lessen opbouw

 • Dag 1

  Lesduur: 10 uur
  10:00 uur Ontvangst, inschrijving en uitleg cursus en HCP traject
  11:00 uur Start praktijk gedeelte
  13:00 uur Lunchpauze
  14:00 uur Vervolg praktijk gedeelte
  16:30 uur Einde programma dag 1
 • Dag 2

  Lesduur: 10 uur
  10:00 uur Theorie uitleg
  11:30 uur Theorie examen
  12:30 uur Lunchpauze
  15:00 uur Speelronde praktijk gedeelte
  16:30 uur Einde weekend cursus

Inschrijven

Leuk dat je wil inschrijven!

Waar wil je de cursus volgen?

Persoonlijke gegevens

Gaat er nog iemand met je mee?