Resultaten van ANWB Golf in de NGF competitie van 2019

20 mei 2019 - 14:59

Kampioenen

Bij ANWB Golf zijn we zeer trots op de resultaten van onze 11 competitieteams in de NGF-competitie 2019. Twee prestaties zijn zelfs heel bijzonder, want twee teams hebben het voor elkaar gekregen om voor het tweede jaar op rij kampioen te worden. Heren 1 27-holes en Heren Senioren 18-holes hebben dit huzarenstukje gepresteerd, waarbij het voor Heren 1 27-holes zelfs het derde jaar op rij is dat ze kampioen worden. Heren 1 27-holes en Heren Senioren 1 18-holes verdedigen volgend jaar de eer van ANWB Golf in respectievelijk de 1e Klasse en de 2e Klasse.  

Heren 1 27-holes

Heren 1 27-holes heeft zich enkele jaren geleden ten doel gesteld om door te stoten naar de Hoofdklasse van de 27-holes competitie. In 2017 en 2018 hebben ze heel eenvoudig de wedstrijden gewonnen, maar dit jaar hebben ze het heel spannend gemaakt door een wedstrijd gelijk te spelen. Ook op de finaledag werd het nog heel spannend, al doet de eindscore van 12-6 anders vermoeden. Alle Singles werden namelijk pas op de 17e of 18e hole beslist.Team Heren 1

 

Heren Senioren 1 18-holes

Heren Senioren 1 18-holes is een heel bijzonder team. Alle spelers in dit team hebben roots in de Molukken. Dit team heeft de afgelopen twee jaar geen enkele partij verloren of gelijk gespeeld en lijkt op weg naar hele mooie dingen. Heren Senioren 1 18-holes heeft in 2018 gefigureerd in de 1 april film van de NGF, waarin ANWB Golf aankondigde dat ze in de competitie per partij een referee mee zou sturen.

Team Senioren 18 holes

 

Dames 1 27-holes

Dames 1 27-holes speelde dit jaar min of meer in dezelfde samenstelling als in 2018. Vorig jaar was het team nog onervaren en degradeerde naar de derde klasse. Dit jaar hebben ze laten zien dat ze ervaring hebben gekregen en hebben een keurige derde plek weten te behalen. 

Team Dames 1

 

Dames 2 27-holes

Dames 2 27-holes was een totaal nieuw team van dames die regelmatig wedstrijden spelen en het leuk vonden om competitie te spelen. Ondanks de onervarenheid in het spelen van matchplay en competitiewedstrijden heeft dit team een mooi resultaat neergezet door keurig derde te worden.

 

Heren 2 27-holes

Heren 2 27-holes is een team dat al meerdere jaren in vrijwel dezelfde samenstelling speelt. Waar de start van de competitie de afgelopen twee jaar stroef was met direct een aantal verliespartijen, was het dit jaar anders. met een winst en gelijkspel in de eerste twee wedstrijden kon er voorzichtig gehoopt worden op een mogelijk kampioenschap. Uiteindelijk had het team het op de laatste competitiedag niet meer in eigen hand en door een gelijkspel was de derde plek het hoogst haalbare.

 

Heren 3 27-holes

Ook Heren 3 27-holes speelde de afgelopen 3 jaar in ongeveer dezelfde samenstelling. Het team was dit jaar ingedeeld in een sterke poule met teams waar veel spelers gemiddeld lagere handicaps hadden dan het team van ANWB Golf. Toch heeft ons team stand weten te houden door in de eerste speelronde te winnen van de uiteindelijke degradant. Het team heeft zich knap weten te handhaven in de 4e klasse.

Team Heren 3

Heren 4 27-holes

Het team Heren 4 27-holes mag je inmiddels ervaren noemen. Het team speelt al enkele jaren met dezelfde spelers en zijn een geducht tegenstander geworden. Dit jaar heeft het team lange tijd meegedaan om het kampioenschap. Met het zelfde aantal wedstrijdpunten als de nummer 1 Bentwoud is het team knap tweede geworden. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten geeft het onderlinge resultaat de doorslag en tegen Bentwoud hebben ze hun enige wedstrijd verloren. Maar volgend jaar zullen ze ongetwijfeld weer een poging doen om het kampioenschap binnen te halen.

 

Heren 5 27-holes

Heren 5 27-holes had dit jaar een loodzware competitie. Het team speelde weliswaar voor het tweede jaar in deze samenstelling, maar het verschil in handicaps met de tegenstanders was gewoon te groot. Hoewel hard gestreden, werd er geen enkele wedstrijd gewonnen. Het resultaat is dat het team gedegradeerd is naar de 5e klasse. Maar gezien de samenstelling van en mentaliteit binnen het team verwachten we dat dit team volgend jaar keihard terugkomt. 

 

Heren 6 27-holes 

Heren 6 27-holes is een compleet nieuw team van enthousiaste en fanatieke golfers. Dit team heeft een mooi resultaat weten te behalen door derde te worden in hun poule. Na een gelijkspel in de eerste ronde en winst in de tweede ronde leek het team mee te kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Verlies in de derde ronde tegen de uiteindelijke kampioen van de Rijswijkse gooide echter roet in het eten. Na het verlies in de laatste ronde was de kans op het kampioenschap echter verkeken.

Team Heren 6

 

Heren 7 27-holes

Ook Heren 7 27-holes is een nieuw competitieteam van ANWB Golf. Dit team is eigenlijk geadopteerd van Naarderbos Golf. Door het trieste faillissement van onze Premium Partner moesten de competitieteams van de golfclub elders onderdak vinden om competitie te kunnen spelen. ANWB Golf heeft het team, waarin ook een aantal ex-ANWB Golf leden zitten, ingeschreven voor de NGF-competitie. Het begin van de competitie was stroef met twee nipte verliezen, waardoor een directe promotie al bijna niet meer mogelijk was. Twee mooie overwinningen in de resterende competitie konden daar geen verandering in brengen omdat de top twee geen fouten maakte.

 

Heren Senioren 1 27-holes

Heren Senioren 1 27-holes is een zeer ervaren team, dat al jaren met elkaar competitie speelt. Dit jaar was de competitie zwaar qua tegenstanders. Na verlies in de eerste ronde volgde een overwinning in de tweede ronde. Deze overwinning heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het team niet laatste werd. De twee laatste wedstrijden konden niet worden omgezet in winst, maar gezien het onderlinge resultaat is dit team als 4e geëindigd in de poule. 

Team Senioren 1

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume