Skip links

Leer golfen bij ANWB

Leer golfen bij de ANWB

Volg onze golfcursus (voorheen GVB) en leer in 2 dagen de beginselen van het golfen. Ervaar zelf hoe leuk het spel is. Daarnaast is het fijn het is om in de natuur en met elkaar een rondje te golfen. En het is nog gezond ook! Tijdens een 9 holes ronde verbrand je ruim 600 calorieën! Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond krijg je een officiële NGF baanpermissie. Daarmee kun je zelf op een moment dat het jou uitkomt met een andere golfer met een geregistreerde handicap een qualifying golfronde lopen. Scoor je tijdens die ronde golf voldoende punten? Dan krijg je via ANWB Golf de officiële NGF-pas waarmee je overal kunt golfen.

We bieden deze cursus aan in: Alkmaar / Amsterdam / De Heen (NB/Zeeland) / Bakel (NB) / Zaanstad / Zeewolde / Zeijerveen (Drenthe)

Wat kan je van onze cursus verwachten?

✔️ Focus op praktijkles

✔️ Erkende PGA golfleraren

✔️ Theorieles & examen

✔️ Geen eigen golfclubs nodig

Golfles op 7 locaties in Nederland

We organiseren de beginners golfcursus op 7 locaties in Nederland. Waar wil jij leren golfen?

Sluispolder

Alkmaar - Sluispolder

€ 149,- p.p.

Goed bereikbare golfbaan nabij Alkmaar en Bergen (NH). De golfbaan beschikt over goede trainingsfaciliteiten en een korte par-3 golfbaan, ideaal voor beginners.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Gratis parkeren

Schrijf je nú in

Amsterdam hogedijk golfbaan terras gezelligheid anwbgolf

Amsterdam - De Hoge Dijk

€ 149,- p.p.

De Hoge dijk ligt ten zuidoosten van Amsterdam en is zeer goed aan te rijden vanaf snelwegen A9 en A2. Zeer toegankelijke golfbaan met uitstekende les- en oefenfaciliteiten. De lus Abcoudebaan biedt par-3 en par-4 holes die goed speelbaar zijn voor beginnende golfers.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Groot parkeerterrein

Schrijf je nú in

Stippelberg golfbaan

Bakel (NB) - Stippelberg

€ 149,- p.p.

Golfbaan Stippelberg ligt in de gemeente Gemert-Bakel, ten noordoosten van Helmond. De golfbaan telt een 18 holes wedstrijdbaan, een 9 holes par-3/4 baan, oefenfaciliteiten, restaurant en een golfschool.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Gratis parkeren

Schrijf je nú in

Akkermans golf anwb cursus

De Heen (NB/Zeeland) - Akkermans

€ 149,- p.p.

Akkermans Golf De Heen ligt op ongeveer 20 kilometer van Bergen op Zoom op het randje Noord-Brabant/Zeeland. De 9 holes par-3 golfbaan biedt de golfer waterpartijen, hoogteverschillen en 18 afslagplaatsen.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Gratis parkeren

Schrijf je nú in

Oefengreen zaanse

Zaanstad - De Zaanse

€ 149,- p.p.

De Zaanse ligt nabij Zaandam en Purmerend. De golfbaan beschikt over vrij toegankelijke oefenfaciliteiten. Tevens kun je als beginner terecht op de korte Par-3 baan.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Gratis parkeren

Schrijf je nú in

Inrange driving range zeewolde harderwold anwb

Zeewolde - Harderwold Golf & Events

€ 149,- p.p.

Harderwold Golf & Events ligt aan de rand van Flevoland nabij Harderwijk. De golfbaan biedt de beginnende golfer uitstekende oefenfaciliteiten en een par-3/4 golfbaan.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Gratis parkeren

Schrijf je nú in

Overnachten aan de golfbaan in drenthe

Zeijerveen - Drentsche G&CC

€ 149,- p.p.

De Drentsche Golf & Country Club ligt even ten noorden van Assen. Deze golfbaan beschikt over goede trainingsfaciliteiten en een par-3 golfbaan die ideaal is voor beginners. Daarnaast kun je bij deze golfbaan overnachten in één van de 32 Golf Lodge kamers.

✔️ 2-Daagse cursus

✔️ Goed bereikbaar

✔️ Hotel aan de golfbaan

Schrijf je nú in

❤️ Golfen = Gezond


Golf stimuleert fysieke en mentale gezondheid.

👨🏻‍🏫 De beste golfleraren

Je krijgt les van de beste golfleraren. En ze zijn nog gezellig ook!

🏌🏽‍♀️ Golfset te leen

Je hebt bij ons geen eigen golfset nodig om te doen aan de cursus.

Veelgestelde vragen over de ANWB Golf Beginnerscursus

Baanpermissie in de golfsport is een soort certificering die aangeeft dat een golfer de basisregels en etiquette van het spel begrijpt en over voldoende speelvaardigheid beschikt om op de golfbaan te spelen zonder het spel van anderen te verstoren. Het is een eerste stap voor beginners na het volgen van golflessen, en voor het verkrijgen van een officiële handicap. Met baanpermissie mag je op bepaalde golfbanen spelen, vaak onder bepaalde voorwaarden, als voorbereiding op het behalen van het Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of handicap 54, wat nodig is om op de meeste golfbanen zonder beperkingen te mogen spelen.

Zin om je goed voor te bereiden? Duik dan nu al in de theorie. Je kunt op de website van Nederlandse Golf Federatie alvast het NGF theorieexamen oefenen.

Je hebt minimaal 19 punten bij 9 holes en 36 punten bij 18 holes nodig. Dit zijn stableford punten, ons systeem rekent dit automatisch voor je uit. Zorg ervoor dat je per hole niet meer dan 3 extra slagen nodig hebt dan de par. Dus als je een par-3 hole speelt, zorg dat je maximaal 6 slagen nodig hebt om de bal in de hole te krijgen. Bij een 9 holes rondje moet je op minimaal 1 hole ervoor zorgen dat je maximaal 2 slagen extra nodig hebt. Dus bijvoorbeeld bij een par-4 hole, probeer die in 6 slagen uit te holen. De scorekaart moet overigens voorzien zijn van handtekening van je marker. Dat is een golfer met minimaal handicap 54 waarmee je het rondje hebt gelopen.

Een par-3 golfbaan is een type golfbaan waarbij elke hole ontworpen is om in drie slagen gespeeld te worden. Dat betekent dat je vanaf de afslagplaats (waar je begint) naar de hole (waar de vlag staat) probeert te komen in drie slagen. Deze banen zijn meestal korter dan gewone golfbanen, waardoor ze ideaal zijn voor beginners of voor spelers die een snelle ronde willen spelen.

Tijdens de cursus oefen je regelmatig op de driving range. Een driving range is een oefenterrein waar golfers ballen kunnen slaan. Golfers gebruiken de driving range voor het trainen van hun golfswing en/of de warming-up. Op de driving range gebruik je speciale golfballen. Het gebruik van deze ballen is in de cursusprijs ingebrepen.

Als je de cursus succesvol hebt afgerond, dan beschik je over een baanpermissie en het regelexamen. Na de cursus kun je zelfstandig een 9 holes of 18 holes qualifying golfronde spelen met een golfer die minimaal handicap 54 heeft. Behaal je genoeg punten? Voer je scores in ons systeem in en je krijgt vervolgens de officiële NGF golfpas (digitaal) waarmee je op vrijwel alle golfbanen kunt spelen.

Het begrip GVB werd voorheen gebruikt voor het bewijs dat je nodig hebt om te mogen golfen. Dit bewijs toont aan dat je de regels, techniek en etiquettes van het spel beheerst. Het begrip GVB wordt in de golfwereld niet meer gebruikt. We spreken tegenwoordig meer over het behalen van een geldige handicap (minimaal 54 of lager). Zodra je een geldige handicap hebt behaald ontvang je via ANWB Golf het Handicapbewijs van de Nederlandse Golf Federatie, NGF. Dat is een digitaal pasje waarmee je bij vrijwel alle golfbanen kunt golfen.

De Beginnerscursus wordt uitgevoerd door onze partner Golfschool Fairway. Samen met de PGA golfleraren van de golfbanen zorgen zij voor een leerzaam maar ook gezellige golfcursus!