Skip links

Uitzicht bovenop de Terp Golfbaan Tespelduyn
Tespelduyn

Golfbaan Tespelduyn ligt op ongeveer 7 kilometer van het Noord-Hollandse Lisse en op zo'n 20 minuten rijden vanaf Amsterdam en Den Haag. Op slechts een paar minuten afstand van het strand, omgeven door prachtige bloembollenvelden, ligt de 9-holes golfbaan. Uniek is het uitzicht op 23 meter hoogte waar je afslaat naar de green op zeeniveau.

Jaarlijks spelen gemiddeld 1.185 leden van ANWB Golf een ronde bij Tespelduyn. Ongeveer 96% speelt een 9 holes ronde en 4% speelt een 18 holes ronde.

Golfbaan Tespelduyn ligt op een paar minuten afstand van het strand, te midden van prachtige bollenvelden en vlakbij de Randstad. Het landgoed ademt rust en sportiviteit uit met zijn prachtige 9 holes golfbaan. De baan beschikt over diverse oefenfaciliteiten, een prachtig clubhuis met een heerlijk terras en biedt voldoende uitdaging voor zowel de gevorderde als beginnende golfer. Wat veel golfers erg boeiend aan de baan vinden is het enorme hoogteverschil. Op de par 5 hole ligt de afslag op zeeniveau en de green op 18 meter hoogte. Op hole 3 is dat net andersom. Daar ligt de afslag op de 23 meter hoge terp (met fantastisch uitzicht op de skylines van Den Haag & Amsterdam) en de green op zeeniveau. De openbare Bloembollenbaan (met NGF B-status) is een Par-32 van in totaal 1825 meter lang. Naast de par 5 hole zijn er drie par 4 holes en 3 par 3 holes (waaronder een blinde hole) waar jaarrond op kan worden gespeeld. De sfeer op Golfbaan Tespelduyn is gezellig en laagdrempelig.

Een van de beste 9-holes golfbanen van Nederland

Golfbaan Tespelduyn staat traditioneel hoog in de ranglijst van Leadingcourses.com beste golfclubs (overall) van Nederland met 9-holes. In 2019 behaalde Landgoed & Golfbaan Tespelduyn zelfs de eerste plaats.

GEO-certificaat

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is erin geslaagd om het GEO-certificaat, een internationaal duurzaamheids-certificaat, te behalen.

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft dit certificaat in samenwerking met de Golf Environment Organization (GEO) ontwikkeld voor golfbanen die op aantoonbaar duurzame wijze het onderhoud uitvoeren en specifieke aandacht geven aan natuur en milieu. Het certificaat omvat een 6-tal deelgebieden waaraan vele criteria zijn gesteld. Voldoet de organisatie aan al deze criteria, dan komt zij in aanmerking voor het GEO-certificaat.

Bovendien is het restaurant van Landgoed & Golfbaan Tespelduyn onderscheiden met de titel "Beste vergaderlocatie van Nederland".

Tespelduyn

Tespellaan 53
2211 VT Noordwijkerhout
Nederland

Uitzicht bovenop de Terp Golfbaan Tespelduyn

Plus- en minpunten

 • Ruime parkeergelegenheid
 • Zeer Gastvrij voor greenfeespelers
 • Uitzicht op bloeiende bloembollenvelden in het voorjaar
 • Ook mooi als trouwlocatie
 • Soms is een (flinke) wandeling tussen de holes nodig
 • Door de hoogteverschillen is een buggy aan te raden als je lastig ter been bent

Faciliteiten

Par 3/4

Driving Range (verlicht)

Chipping green (verlicht)

Putting green (verlicht)

Oefenbunker (verlicht)

Clubs te huur

Toiletpunten in de baan

Buggys

Trolleys

Warme drank

Koude drank

Lunch

Diner

Kleedkamer

Golflessen

Handicart

Borrelhapjes

Gratis parkeren

Gemiddelde scores ANWB Golf spelers

Evenementen bij Tespelduyn

 • Uitzicht bovenop de Terp Golfbaan Tespelduyn
  Nog 8 plekken
  €34,- voor leden
  €39,- voor niet-leden

  ANWB Golf Relaxte Ronde

  Tespelduyn, Noordwijkerhout

  Lus: 9 holes

Alle evenementen

Golfschool Tespelduyn

Bij Golfschool Tespelduyn kun je naast (individuele) golflessen ook complete scholingsprogramma's en speciale arrangementen voor zowel de beginnende als gevorderde golfspeler volgen. Golfprofessionals Tjeerd Staal, Arjan Stokman, Ralph Staal en Mitchell Schoorl verzorgen golflessen voor beginners en gevorderde golfers. Meer informatie vind je op de website van de Golfschool Tespelduyn.


Alle opleidingen

Deals bij Tespelduyn

 • Uitzicht bovenop de Terp Golfbaan Tespelduyn
  Aanbieding
  7% greenfeekorting

  Uniek: ervaar het afslaan van een 23 meter hoge terp!

  Tespelduyn, Noordwijkerhout

  Als lid krijg je 7% korting op de greenfee.

Alle deals

Bereken je reistijd

Zie hier hoelang je onderweg bent vanaf je huis naar de golfbaan.

Tespellaan 53, 2211 VT, Noordwijkerhout, Nederland