Skip links

Alkmaar golfen anwb sluispolder
Golfbaan Sluispolder

Golfbaan Sluispolder ligt bij het Noord-Hollandse kustplaatsje Bergen op ruim 4 kilometer van Alkmaar. De baan telt een 18 holes wedstrijdbaan, een 9 holes par-3 baan, ruime oefenfaciliteiten, restaurant en een golfschool met 6 golfprofessionals.

Jaarlijks spelen gemiddeld 482 leden van ANWB Golf een ronde bij Sluispolder. Ongeveer 63% speelt een 9 holes ronde en 37% speelt een 18 holes ronde.

18 Holes wedstrijdbaan

De eerste 9 holes zijn aangelegd onder leiding van golfbaan architect Alan Rijks. Deze holes bevinden zich op licht geaccidenteerd terrein, de golvende uitlopers van het oude duinlandschap. Deze duinlaag is te midden van de kleipolder plaatselijk omhoog gestuwd, wat het landschappelijk heel interessant maakt. Hier speelt de vaak aanwezige straffe zuidwestenwind soms partner, soms opvallend tegenstander.

De tweede 9 holes werden aangelegd onder leiding Joan Dudok van Heel hole 10 t/m 18 in 1983 geopend. De holes ogen misschien eerst eenvoudig, maar de start met een lange par-3 en de (optische) versmallingen op deze holes zorgen soms voor venijn. De laatste hole is een prachtige hole om mee te eindigen. Het is een interessante dogleg, waarbij de tweede slag over een waterpartij geslagen moet worden om uiteindelijk, recht voor het terras, terecht te komen op een split-level green.

Op beiden baanlussen zijn mooie vergezichten van een echt Noord Hollands landschap. Je ziet grazende koeien, de Schoorlse duinen in de verte en draaiende molens. Vergeet dus niet, naast je golfspel, te genieten van de mooie omgeving.

Par-3 golfbaan

Als je aan je korte spel wilt werken, kun je uitstekend terecht op de 9 holes par-3 baan. Deze korte maar uitdagende baan, vereist precisie voor de gevorderde speler. Een uitstekende manier om het korte spel te oefenen, maar biedt beginners een aangename kennismaking met de golfsport.

Golfbaan Sluispolder

Sluispolderweg 7
1817 BM Alkmaar
Nederland

Alkmaar golfen anwb sluispolder

Openingstijden

Receptie: vanaf 08:30 uur

Golfbaan: 06:30 (of zodra het licht is) tot 2,5 uur vΓ³Γ³r zonsondergang

Plus- en minpunten

 • 18 holes wedstrijdbaan
 • 9 holes par-3/4 baan
 • Gastvrij voor greenfeespelers
 • Hapje en drankje in het clubhuis
 • Buitenterras met uitzicht op de golfbaan
 • Veel waterhindernissen

Faciliteiten

27 holes

18 holes

Par 3/4

Driving Range

Putting green

Chipping green

Oefenbunker

Koude drank

Warme drank

Lunch

Diner

Borrelhapjes

Trolleys

Buggys

Handicart

Clubs te huur

Kleedkamer

Gemiddelde scores ANWB Golf spelers

Golfschool Sluispolder

Golfschool Sluispolder heeft 6 golfprofessionals, die zowel groepslessen als privΓ©lessen bieden. De lessen worden aangepast op spelniveau, zodat elke golfer zijn spel kan verbeteren.

Alle opleidingen

Deals bij Golfbaan Sluispolder

 • Alkmaar golfen anwb sluispolder
  Aanbieding
  gratis koffie + gebak

  Geniet van vergezichten op het Noord-Hollandse landschap

  Golfbaan Sluispolder, Alkmaar

  Leden krijgen bij een 18 holes greenfee een gratis kop koffie/thee + appelgebak.

Alle deals

Bereken je reistijd

Zie hier hoelang je onderweg bent vanaf je huis naar de golfbaan.

Sluispolderweg 7, 1817 BM, Alkmaar, Nederland