Skip links

Luchtfoto golfbaan princenbosch
Princenbosch

Golfclub Princenbosch ligt in Noord-Brabant, op ongeveer 12 kilometer ten zuidoosten van Breda. De baan telt een 27 holes wedstrijdbaan, een verlichte par-3 baan, ruime en deels overdekte oefenfaciliteiten, een restaurant en een golfschool.

Jaarlijks spelen gemiddeld 119 leden van ANWB Golf een ronde bij Princenbosch. Ongeveer 70% speelt een 9 holes ronde en 30% speelt een 18 holes ronde.

Golfclub Princenbosch ligt aan het gelijknamige natuurgebied. De wedstrijdbaan telt 3 lussen van 9 holes en zijn allen te combineren tot een volwaardige 18-holes wedstrijdbaan.

Wedstrijdbaan

De lussen zijn eenvoudig te onthouden aan de namen A, B en C. De lussen zijn erg gevarieerd en staan bekend om de vele waterpartijen in combinatie met een boslandschap vol met boom- en heidepartijen. Voor beginners is deze baan een ware uitdaging, maar ook voor de ervaren golfer is het een test om te zien hoe recht zij golfballen kunnen slaan. In de zomer is het door de hoge rough namelijk vaak moeilijk om je bal terug te vinden.

9 Holes par 3 illuminated course

In oktober 2020 heeft Golfclub Princenbosch een verlichte par-3 baan geopend. Met de modernste LED technologie is dit concept uniek in Nederland. Je kan op deze baan spelen door, net als op de wedstrijdbaan, een starttijd te reserveren. Het enige verschil is dat je op deze baan dus geen rekening hoeft te houden met het daglicht, omdat je ook in het donker op deze baan een balletje kan slaan.

Oefenfaciliteiten

De verlichte driving range van 300 meter is een van de langste driving ranges in Nederland. Daarbij heeft de range van Golfclub Princenbosch 24 afslagplekken. Deze werken met euro's. Heb je geen contant geld meer op zak? Dan kan je dit omwisselen bij de receptie. Daarnaast zijn er meerdere oefengreens en -bunkers om je korte spel te oefenen.

Princenbosch

Bavelseweg 153
5124 PX Molenschot
Nederland

Luchtfoto golfbaan princenbosch

Plus- en minpunten

  • 27 holes wedstrijdbaan
  • 9 holes verlichte par-3 baan
  • Gastvrij voor greenfeespelers
  • Gratis parkeren
  • Buitenterras met uitzicht op de golfbaan
  • De roughs zijn in de zomer erg hoog
  • Lastige baan voor de beginnende golfer
'>

Faciliteiten

27 holes

Par 3/4

Driving Range (verlicht)

Oefenbunker (verlicht)

Chipping green (verlicht)

Putting green (verlicht)

Golflessen

Gratis parkeren

Kleedkamer

Lunch

Borrelhapjes

Diner

Koude drank

Warme drank

Trolleys

Buggys

Gemiddelde scores ANWB Golf spelers

Golfschool Princenbosch

Golfschool Princenbosch maakt gebruik van het PGA en NGF 9-stappenplan. In individuele- of groepslessen wordt een lesprogramma gemaakt dat past bij ieders spelniveau. Met drie golfpro's is er elke dag iemand aanwezig bij de golfschool.

Alle opleidingen

Bereken je reistijd

Zie hier hoelang je onderweg bent vanaf je huis naar de golfbaan.

Bavelseweg 153, 5124 PX, Molenschot, Nederland