Skip links

Leer golfen bij ANWB

Golfkennis

Welkom in de wereld van golf. Onze bibliotheek met info over regels en etiquettes helpt beginnende en ervaren golfers.

Golfregels

R&A en NGF

De internationale golforganisatie Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (R&A) is samen met de Amerikaanse USGA verantwoordelijk voor de internationale golfregels. In Nederland is de Nederlandse Golf Federatie verantwoordelijk voor de golfsport en houdt zich bezig met de ontwikkeling van golf in Nederland in de breedste zin van het woord.

Randa standrews golf

Royal and Ancient Golf Club of St Andrews

De internationale golforganisatie Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (R&A) is samen met de Amerikaanse USGA verantwoordelijk voor de internationale golfregels. Heb je een vraag over een golfregel of wil je bijvoorbeeld je kennis testen? Je kunt daarvoor terecht op de site van de R&A.

Zoek regels o.b.v. plattegrond

Anwb golfbanen

Nederlandse Golf Federatie

De NGF helpt amateur golfers met de platformen Golf.nl, Golf RAAK! en de De Golf Academie. Met Golf.nl kun je via internet en via een app op je telefoon scorekaarten invullen en de prestaties van jezelf en van je vrienden bijhouden. Bovendien vind je op dit platform het dagelijkse golfnieuws. Golf RAAK! is het platform voor de jeugd en stimuleert kinderen om te gaan golfen. De Golf Academie is een online leerplatform waarmee je op basis van je scores jezelf kunt verbeteren door middel van onder andere online trainingsvideo's.

Naar Golf.nl