Jaarlijkse herziening van de handicaps (2018)

5 januari 2018 - 09:00

Aan het einde van het jaar kan het zijn dat je handicap wordt aangepast op basis van je ingeleverde scores.

Vergelijk het met de APK-keuring van je auto, een check of de handicap nog aansluit bij je speelsterkte. Minimaal één keer per jaar moet de handicap voor alle golfers worden herzien. Meestal gebeurt dit aan het einde van het jaar, maar het mag ook tussentijds. In onderstaand artikel lichten we de (jaarlijkse) handicapherziening toe.
 

Wat is de (jaarlijkse) handicapherziening en waarom moet deze worden toegepast?

De (jaarlijkse) handicapherziening is gebaseerd op een formule die een eventuele aanpassing van de handicap van een golfer adviseert. Bij de herziening wordt aan de hand van de scores gekeken of de handicap van een golfer klopt. Een aanpassing zorgt ervoor dat de handicap weer past bij de speelsterkte die een golfer heeft.

Welke golfers komen in aanmerking voor herziening?

Golfers die minimaal 8 scores in 2017 hebben ingeleverd, komen in aanmerking voor een (jaarlijkse) handicapherziening. Als een golfer in de laatste 12 maanden minder dan 8 scores heeft ingeleverd, dan worden deze scores aangevuld met scores uit de afgelopen 24 maanden. Bij een golfer die minder dan 8 scores heeft ingeleverd in de afgelopen 24 maanden kan geen herziening worden toegepast.

Voor vragen over/of de berekening van deze aanpassing verwijzen wij je naar de documenten van de NGF over de jaarlijkse herziening.

Je kunt het document hier vinden.

Met vriendelijke groet,

Handicapcommissie ANWB Golf

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume