ANWB Golf Herfstbeker 2017

7 november 2017 - 08:00

 

roest bentwoud golfbaan

Zaterdag 4 november 2017 werd de traditionele Herfstbeker van ANWB Golf gehouden. Dit jaar organiseerden we deze wedstrijd bij onze Premium Partner Golfbaan Bentwoud.

De Herfstbeker is een teamwedstrijd o.b.v. Four Ball, Better Ball. Deze wedstrijdvorm wordt per 4 spelers gespeeld. De vierbal bestaat uit 2 teams van elk 2 spelers. Iedere speler speelt zijn eigen bal echter de score van de beste speler van het team telt en wordt dus genoteerd. De handicap wordt verrekend op basis van 100%.

In totaal namen 84 deelnemers deel die in een 2-teestart startten op lus Zuid en West. De weersomstandigheden waren fris met een zonnetje en later op de dag kwam er een flinke regenbui. 

Tijdens de prijsuitreiking is het team van Bert Knippels (hcp 26) en Ronald Rijntjes (hcp 28.7) als winnaar uitgeroepen. Helaas bleek achteraf dat Bert per ongeluk met een foutieve handicap had gespeeld. De wedstrijdleiding heeft daarom het team moeten diskwalificeren op basis van regel 21 en 22 van het wedstrijdreglement. Door deze diskwalificatie vond er een verschuiving plaats in de nummers 1, 2 en 3. Daarmee is het team van van Marcel Kropmans (hcp 18.4) en Linda Stuijfzand (hcp 31.1) met 48 punten op basis van 100% handicapverrekening de winnaar geworden van de Herfstbeker 2017.

Er werd gespeeld om de eer en de daarbij behorende vermelding op de Herfstbeker Trofee. De namen van de winnaars staan inmiddels gegraveerd op de beker en hopelijk zien we Marcel en Linda volgend jaar terug om de titel te verdedigen.

Er is een CBA (computer buffer adjustment: bij handicapping wordt rekening gehouden met abnormale (weers)omstandigheden) vastgesteld van 0. Inmiddels heeft de Herfstbeker zijn vaste plek op de thuisbasis van ANWB Golf in Hoofddorp ingenomen. De scores van alle deelnemers zijn te vinden bij de klassementen en uitslagen.

Wij hopen dat iedereen veel plezier heeft gehad in het spelen van deze wedstrijd en we bedanken iedereen voor de aanwezigheid.

Tot volgend jaar!

ANWB Golf

Wil je meedoen aan een ANWB Golf wedstrijd?

We nodigen je graag uit om je in te schrijven voor de ANWB Golf Wintertour. Ieder weekend wordt gespeeld op verschillende unieke locaties. Bij de wintertour locaties is het nagenoeg zeker dat er op zomergreens gespeeld kan worden, onder qualifying condities. De landelijke ANWB Golf Wintertour is uitermate geschikt voor golfers in iedere speelklasse die willen golfen op verschillende golfbanen. Ook niet ANWB Golf leden kunnen zich inschrijven voor de golfwedstrijden.

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume