ANWB Golf steunt Kids4Golf

15 juni 2017 - 14:56

ANWB Golf gaat de Stichting Kids4Golf sponsoren en haar activiteiten ondersteunen.

'Met deze nieuwe partner en met de ondersteuning van Jumbo Golf en de Nederlandse Golf Federatie krijgt Kids4Golf de kans in versneld tempo te groeien', zegt Hein van Marken van Kids4Golf. Hij richtte de stichting op omdat hij vond dat golf voor kinderen in Nederland een te hoge drempel heeft, 'terwijl golf net als alle andere sporten wel jeugd nodig heeft om zijn bestaansrecht te behouden'. Kids4Golf richt zich op kinderen die normaal gesproken niet met de golfsport in aanraking komen. Dat doet de stichting door lessen te organiseren op basisscholen voor jeugd in de leeftijd van circa 8 tot 13 jaar. Kids4Golf begon acht jaar geleden met indoor golflessen in gymzalen op basisscholen, waarna de kinderen konden deelnemen aan een speciaal voor dat doel opgezet golftoernooi in Amsterdam in het Amsterdamse Bos en in Den Haag in het Zuiderpark. De winnaars ontvingen een golfset en kregen een golfcursus van tien lessen aangeboden.

De golftoernooien bestaan nog steeds en het Amsterdamse Bos en het Zuiderpark in Den Haag zijn enthousiaste supporters van de golfevenementen voor jeugd. Op zaterdag 8 juli 2017 krijgen basisschoolkinderen weer de kans om gratis kennis te maken met golf. 'De unieke methode van Kids4Golf om kinderen aan het golfen te krijgen is bewezen', zegt Van Marken.

Basisschoolcompetitie

Na een succesvolle pilot en de beslissing van ANWB Golf om Kids4Golf te ondersteunen, begint dit najaar een basisschoolcompetitie. ANWB Golf, lid van de Nederlandse Golf Federatie, heeft momenteel ruim 40.000 leden onder wie ook kinderen. Jeugd die via het Kids4Golf-programma een competentiecertificaat ontvangt, krijgt een gratis ANWB Golflidmaatschap. Voor de deelnemers aan de scholencompetitie is er een welkomstcadeauset. ANWB Golf en Jumbo Golf gaan er samen voor zorgen dat de jeugdontwikkeling van Kids4Golf aan de nodige begeleiding en materialen geholpen wordt. 'De ondersteuning door ANWB Golf en Jumbo Golf is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van nieuw Nederlands golftalent', zegt Van Marken. 

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume