ANWB Golf NGF competitie 2017

4 oktober 2016 - 08:00

Algemene informatie NGF Competitie

ANWB Golf strijdt elk jaar met verschillende teams in deze competitie van de NGF. De competitie wordt landelijk in het voorjaar gespeeld, meestal in de maanden april en mei. Naast de sportieve strijd draait het natuurlijk ook om de sfeer en gezelligheid waarbij een competitiedag vaak eindigt met een gezamenlijk diner. 

Speeldata en indeling

De heren en dames teams spelen altijd op zondag. Het seniorenteam speelt altijd op vrijdag. Er zijn 5 speelronden waarin er door ieder team 4 keer gespeeld wordt. Tijdens één van de speelronden treedt ANWB Golf op als gastheer. Op deze dag speelt het team, dat gastheer is, zelf niet. De wedstrijden tegen de andere teams worden steeds op een andere baan gespeeld.

Speeldata 2017

Dames & heren zondag: 2 april, 9 april, 23 april,30 april & 7 mei (resevedag 14 mei)
Senioren vrijdag: 31 maart, 7 april, 14 april, 21 april & 28 april (resevedag 12 mei)

Spelvorm

De spelvorm is altijd matchplay waarbij er zowel in tweetallen als alleen wordt gespeeld. Het spelen in tweetallen is in foursome (bij 36 holes) en greensome (bij 27 holes).

Een foursome speelt met 2 spelers van ANWB Golf tegen 2 spelers van het andere team. De ene speler van ANWB Golf slaat op de even en de andere speler op de oneven holes af. De speler die niet heeft afgeslagen speelt de afgeslag van de ander. Er wordt om en om verder gespeeld totdat de bal is uigeholed. 

Greensome is gelijk aan een foursome met de volgende uitzondering. Op de afslagplaats mogen beide partners afslaan, daarna moet de partij één van de twee ballen kiezen om mee verder te spelen volgens Regel 29.

Competitievormen

36 holes NGF competitie

In de ochtend 18 holes foursomes, lunch en in de middag 18 holes singles. De dag sluit af met een gezamenlijk diner.

27 holes NGF competitie

In de ochtend 9 holes greensome, lunch en in de middag 18 holes singles. De dag sluit af met een gezamenlijk diner.

18 holes NGF competitie

Gespeeld als dubbelnegen in singles, 1 speler van ANWB Golf speelt tegen 1 speler van het andere team. Dubbelnegen houdt in dat er een resultaat is over de eerste 9 holes, de tweede 9 holes en de gehele 18 holes.

Team

Ieder team telt zes spelers die de sportieve strijd met elkaar aan gaan. De teams zullen in de regel uit meer spelers bestaan, dit om afwezigheid van teamleden te kunnen opvangen.

Locatie

ANWB Golf heeft geen eigen golfbaan maar maakt afspraken met diverse banen om de competitie te kunnen faciliteren. Het team van ANWB Golf speelt zelf niet op deze locatie maar treedt op als gastheer om de bezoekende teams tegen elkaar te laten spelen. In 2015 & 2016 is er gespeeld vanuit Golfbaan Naarderbos en Golfbaan Bentwoud. Voor 2017 hebben we afspraken gemaakt met Golfbaan Naarderbos, Golfbaan Bentwoud en Golf4All Harderwijk.

Bezoekende teams

De bezoekende teams worden ontvangen met koffie en thee en er wordt gedurende de dag een uitgebreide lunch aangeboden. Tijdens de 18 holes competitie is de lunch optioneel.

Competitiebijdrage

ANWB Golf doet haar best om voor de NGF competitie gunstige voorwaarden te creëren. Zo proberen wij de spelersbijdrage zo laag mogelijk te houden. De competitiebijdrage wordt verdeeld over het team, naar rato over het aantal competitiedagen waaraan je hebt deelgenomen.

Indicatief:
36 holes: rond € 90,- per speler per speeldag
27 holes: rond € 75,- per speler per speeldag
18 holes: rond € 40,- per speler per speeldag

Inclusief

Teamkleding voorzien van logo van ANWB Golf (trui/polo van bijvoorbeeld Peak Performance)
Koffieontvangst voor 30 personen
Uitgebreid lunchbuffet voor 
30 personen (optioneel voor 18 holes)

Exclusief

Eventuele extra kosten voor diner en drankjes.

Voorwaarden voor deelname

ANWB Golf verwacht van haar competitiespelers dat ze met enige regelmaat aan wedstrijden van ANWB Golf meedoen. ANWB Golf biedt een uitgebreid wedstrijdprogramma met ongeveer 70 wedstrijden per jaar (zomer en winter; 18-holes en 9-holeswedstrijden). De eisen voor de NGF competitie bestaat uit een minimale deelname aan tenminste 3 ANWB Golfwedstrijden (waarvan 1 x 9-holes) en tenminste 5 geregistreerde Q-kaarten over dezelfde periode (wedstrijden tellen ook als Q-kaart).

Meer informatie over de NGF competitie is te vinden op http://www.ngfcompetitie.com/

Meedoen?

Lijkt het je leuk om als competitiespeler voor ANWB Golf uit te komen? Neem contact op met Gerben Staal, competitiecoördinator ANWB Golf, via telefoonnummer 020 323 0300 of per e-mail gerben.staal@anwbgolf.nl.

Ledenadministratie

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 9:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 9:00 uur - 17:00 uur
woensdag 9:00 uur - 17:00 uur
donderdag 9:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 9:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume