Senioren-1 naar 4e klasse!

12 mei 2014 - 07:00

Senioren 1 naar 4e klasse!

verslag van Albert Meijerink

Tijdens de start van de singles klonk de luchthoorn en moest het spelen worden onderbroken in een toenemende hagelbui en met snel naderend onweer.

Zo snel als dat onweer naderde trok het gelukkig ook over en konden na 20 minuten onderbreking ook de 4 laatste spelers vertrekken voor wat - hopen we - een spannende afronding van de competitie-2014 zal zijn.

Vandaag spelen we tegen Groendael; een qua handicapverdeling evenwaardig team.

In de greensomes hebben we ons goed geweerd (Dick & Aad: AS; Herman & Martin 4/2 winst; Harry & Robert 1up).

Een redelijk comfortabele lunchstand van 5-1.

In de andere poulehelft eindigden Cromstrijen & Strijen met 4-2 na de greensomes. Dat kan dus gelukkig geen 18-0 meer worden.

Maar nu de singles nog. En dan geldt: "It aint over till the fat lady sings". Het kan altijd nog een 5-13 verlies worden.

De eerste berichten uit het singlesveld zijn niet positief: Dick en Herman beiden met -3 door 9, Aad en Harry allebei -1, Martin AS na 7 en alleen Robert +1 na 6. 

Dus de kurk nog maar even op de fles laten.

Inmiddels komt Strijen met een geheel onverwachte 10-8 winst op Cromstrijen binnen in het clubhuis. Over die streekderby zal op het eiland nog lang worden gesproken.

Dick en Herman komen allebei met een 4/3-verlies binnen (tussenstand 5-5). Maar gelukkig brengt Martin met een 4/3-winst de tussenstand op 7-5. Aad voegt daar met een AS nog een punt aan toe. Nog maar 1 punt te gaan voor een 9-9 stand, die voor ons winst oplevert.

Het blijft gelukkig droog en alle spelers zijn - door het straffe windje - weer goed opgedroogd. Maar op het terras worden de handen steeds klammer.

Harry slaat nog een zeer serieuze approach naast de green van 18... maar wat betekent dat.

Hij houdt ons nog even  in spanning, maar  brengt met een 3/2-winst de zekere eindoverwinning binnen (tussenstand 10-6).

Robert houdt het - op de hem bekende manier - spannend tot de laatste hole. Met 1up komt hij de green van 18 af, met een zeer terechte volle grijns van voldoening. Met een 12-6 eindstand en daarmee de zekerheid van een 1e plaats in de poule en dus promotie naar de 4e klasse kunnen we "aan het bier".

In onze poule is maar 2 keer een 12-6 dagscore neergezet (allebei voor ANWB Golf) en hogere dagscores zijn niet opgetekend. We zeiden het al eerder: het zou een spannende poule worden ..... en dat is maar weer gebleken.

Na 2 jaar weer terug naar de vierde klasse: hoe we het daar gaan vinden..... dan zien we volgend jaar wel.

Albert Meijerink

Voorzitter van de wedstrijdcommissie van ANWB Golf en speler ANWB Golf S1

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume