Senioren-1 nog steeds aan de leiding

28 april 2014 - 07:00

Senioren-1 nog steeds aan de leiding

verslag van Albert Meijerink

De derde competitiedag bevestigt het - het wordt heel spannend in poule 49.

Ook de derde competitiedag voerde ons naar de Hoeksewaard. De par 35 9-holesbaan van Strijen lag er goed bij. En met een lengte van nog geen 2.800 meter en gemene dwarswaters kon en moest bij veel spelers de driver in de tas blijven.

Onze tegenstanders van Cromstrijen zouden - als naaste buren - de kleine baan zeker goed kennen en van ons team waren er maar twee in de gelegenheid geweest de baan vooraf te verkennen. 

In de eerste greensomepartij moesten Albert en Harry het hoofd buigen bij een 3&1 verlies, maar gelukkig wisten Herman en Aad met AS binnen te komen. Onze bikkels Rinus en Robert dwongen hun tegenstanders echter met 4&3 op de knieën.

Met een 3-3 tussenresultaat konden we met vertrouwen aan de singles beginnen.

In de eerste twee singlespartijen moesten Albert en Herman het opnemen tegen de twee singlehandicappers van Cromstrijen. Met zijn lange drives maakte Herman zijn tegenstander zenuwachtig genoeg om AS door de turn te gaan. Ook Albert wist het met steady driving en aardig - soms wat gelukkig - eindspel de eerste-9 droog te houden. Maar in de tweede-9 moesten zowel Albert (-5&3) als Herman (-3&2) het hoofd buigen. In het clubhuis was de tussenstand dus 7-3 in het voordeel van Cromstrijen, met nog vier partijen in de baan. Hoewel er uit die baan positieve geruchten doordrongen tot het clubhuis weet iedereen dat een match pas gespeeld is, als de laatste bal is geholed.

Inmiddels waren onze poulegenoten Hitland en Groendael (5-1 voorsprong voor Hitland na de greensomes) geëindigd in een 9-9 gelijkspel (zo blijft het dus echt spannend in de poule!!).

Harry kwam binnen met een 2&1-winst (tussenstand 7-5) en Aad kwam binnen met 2 up (tussenstand 7-7).

Robert en zijn tegenstander hadden alle 18 holes nodig om met AS binnen te komen (tussenstand 8-8).

En dan wordt het stil in het clubhuis en stijgt de spanning, terwijl in de verte de eerste donderslagen hoorbaar worden en de lucht op onheilspellende wijze dichttrekt. Wordt het ook onheil voor ANWB Golf of gaat dat gebeuren voor Cromstrijen?

Terwijl de eerste druppels neervallen (of zijn het de zweetdruppels van de wachtenden?) houdt Rinus - op de hem bekende wijze - de spanning erin. Maar zijn tegenstander en hij hoeven gelukkig niet alle 18 holes uit te spelen. Na 7 holes kunnen zij elkaar een hand geven: 4&2- winst voor ......... onze Rinus. Dus dagwinst voor ANWB Golf (10-8).

Daarmee behouden we - met nog één wedstrijd te spelen/ volgende week zijn we gastheer - de leiding in de poule. Maar alle teams op de plaatsen 1-4 hebben nog kansen op de eindvictorie. Alleen Strijen lijkt met 2 verliesdagen en nog 2 dagen te gaan met zekerheid naast de eindoverwinning te grijpen.

Tijdens de laatste competitiedag op Hitland moeten we er zeker voor zorgen dat Strijen op de laatste plaats blijft. Dan willen wij immers van hen winnen.

Albert Meijerink

Voorzitter van de wedstrijdcommissie van ANWB Golf en speler ANWB Golf S1

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume