Senioren-1 in een spannende poule

23 april 2014 - 07:00

Senioren-1 in een spannende poule

Verslag van Albert Meijerink

In poule 49 (heren-senioren) zal het tot het eind toe spannend blijven. Die conclusie lijkt - na twee wedstrijddagen - nu al gewettigd.

De uitslagen liggen dicht bij elkaar en 'monsterscores' zijn niet genoteerd. Afgelopen vrijdag was de prachtige baan van Cromstrijen het strijdperk waarop we de gelijke stand (9-9) die we vorig jaar scoorden tegen Hitland wilden revancheren. Met een 4-2 tussenstand gingen we na de greensomes de lunch in. Die voorsprong zouden we toch moeten kunnen vasthouden.

In de eerste twee single-partijen maakten zowel Dick als Herman die ambitie waar. Dick won zijn partij met 2 up en Herman kon zich na 14 holes de winnaar noemen (5/4). Maar toen kwamen achter elkaar Albert (-4/2), Martin (-3/1) en Robert (-6/4) het clubhuis binnen. Tussenstand 8-8).

Alles hing dus af van de laatste partij. En Rinus had niet alleen te strijden met zijn sportieve tegenstander, maar beiden ook met de hen achterop komende 1e partij van de andere poulehelft. En "gentlemenlike" was het gedrag van die achteropkomers - zacht gezegd - in ieder geval niet.

Met All Square na 17 hing dus voor Rinus - maar ook voor het hele team - alles af van de laatste hole. Pas op de green moest Rinus het hoofd buigen voor een winnende 6 meter-put van zijn tegenstander Frans Wessel. Dus geen revanche voor het 9-9 gelijkspel van vorig jaar, maar een verlies van 8/10 tegen de sportieve tegenstanders van Hitland.

We staan nog bovenaan in het tussenklassement, maar dat is geflatteerd. De nummers 2 en 3 hebben immers pas 1 wedstrijd gespeeld en wij hebben er al 2 gespeeld. Na 2 wedstrijddagen zijn er vier teams met 2 wedstrijdpunten; alleen de vrienden van Strijen hangen onderaan met 0 wedstrijdpunten. Spannend blijft het dus zeker.

Albert Meijerink

Voorzitter van de wedstrijdcommissie van ANWB Golf en speler ANWB Golf S1

Ledenservice

020 323 0300

info@anwbgolf.nl

Inloggen Mijn ANWB Golf

Openingstijden

maandag 10:00 uur - 17:00 uur
dinsdag 10:00 uur - 17:00 uur
woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
donderdag 10:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 10:00 uur - 12:30 uur
zaterdag en zondag gesloten    

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume