Golfbaan Dirkshorn

Golfbaan Dirkshorn

1 golfbaan, 18 holes

Vlakbij het Noord-Hollandse Schagen ligt de 18 holes Par-72 golfbaan van Golfbaan Dirkshorn. Deze prachtige polderbaan is ontworpen door landschaps- en golfbaanarchitect Alan Rijks en heeft NGF A-status. De baan is in 2009 geopend en kenmerkt zich door geonduleerde en mooie fairways, snelle en egale greens, interessante rough en waterpartijen, veel flora en fauna en slechts enkele kleine boomgroepen waardoor het open karakter is behouden. Door een fantastische drainage biedt het de mogelijkheid om 365 dagen per jaar, uitgezonderd extreme weersomstandigheden, te spelen. De baan is aangelegd en wordt onderhouden volgens de regels van het sinds 2011 toegekende ecolabel “GEO/Committed to Green”. Twee specifiek natuurelementen zijn aangebracht, de vleermuizenkelder bij hole 1 en 2 en twee paddenpoelen waarvan een tussen hole 3 en 12 en een naast hole 14. De gecreëerde vogelbeschermingszone staat garant voor rust waardoor het zich leent voor een broedgebied.

Baanlayout

par3 golfbaan dirkshornDe golfbaan bestaat uit 4 Par-3 holes, 10 Par-4 holes en 4 Par-5 holes. Daarnaast zijn er verschillende oefenfaciliteiten, zoals een deels overdekte driving range, pitching, chipping en putting green. Zowel leden als niet-leden gratis kunnen hier gratis gebruik van maken.

Clubhuis Golfclub Dirkshorn

clubhuis dirkshornIn de karakteristiek van het landschap en de zo bekend staande Noord-Hollandse stolpboerderijen is het clubhuis ontworpen. Het centrale ontmoetingspunt voor leden en gasten die gebruik kunnen maken van de zeer goede en multifunctionele mogelijkheden. Het royaal aangelegde terras biedt zicht op hole 1, 10 en 18. De keuken wordt geleid door chef-kok Robin Vrijer, die met zijn vele ervaringen in binnen- en buitenland sinds 2011 werkzaam is in deze keuken.

Adres Groenvelderweg 3, Dirkshorn

Telefoon 0224 274 050

Website www.golfbaandirkshorn.nl

Beoordelingen over Golfbaan Dirkshorn

Golfbaan Dirkshorn op Leadingcourses.com

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume