Skip links

Amsterdam oldcourse golf arena

Amsterdam Old Course

Golfen met uitzicht op de Amsterdam Arena

Leden krijgen max € 18,- korting op de greenfee. Informeer bij de golfbaan naar de actuele korting.

Amsterdam Old Course

Amsterdam Old Course ligt in de buurt van Amsterdam Centrum, direct naast de Johan Cruyff Arena. Old Course staat bekend als één van Nederlands oudste golfbanen. De golfbaan telt 9 holes, een historisch clubhuis, oefenfaciliteiten en een golfacademy.

Jaarlijks spelen gemiddeld 412 leden van ANWB Golf een ronde bij Amsterdam Old Course. Ongeveer 92% speelt een 9 holes ronde en 8% speelt een 18 holes ronde.

Geschiedenis van Amsterdam Old Course

De baan werd in 1934 aangelegd op grond van de Nederlandse Spoorwegen en ligt 2.40m. beneden de zeespiegel. Het karakteristieke clubhuis dateert uit 1935. Het is een ontwerp van de bekende, Amsterdamse architect F.A. Warners. Warners (1888-1952) bouwde o.a. het kantoorgebouw Atlanta aan de Stadhouderskade 5 te Amsterdam. De Old Course is een van de acht banen in Nederland die door Harry Colt (van het beroemde architectenbureau Colt, Alison & Morisson) zijn ontworpen. De baan wordt sinds 1990 bespeeld door de golfclub Amsterdam Old Course (AOC).

De golfbaan is sinds de aanleg een paar keer ingrijpend gewijzigd. De ingreep in 1984 was drastisch. De NS wilde haar plannen voor een nieuwe spoordijk en een station uitvoeren. Van de 18 holes bleven er 9 over. Het voortbestaan van de club werd opnieuw onzeker toen de NS besloot tot de bouw van de Utrechtboog, die per spoor Schiphol met Utrecht moest verbinden. Amsterdam Old Course mocht op de huidige locatie blijven, maar het spoorwegviaduct werd dwars door en over de baan gebouwd. Tijdens de bouw werd de baan ingekort, maar de leden konden doorspelen.

Na voltooiing van de Utrechtboog, in 2005, is de baan gerenoveerd en aangepast door de architect Frank Pont. De renovatie was in 2007 klaar. De holes 1, 2, 4 (deels) en 9 zijn nog oorspronkelijk, dus uit 1935.

Amsterdam Old Course

Zwarte Laantje 4
1114 BA Amsterdam-Duivendrecht
Nederland

Amsterdam oldcourse golf arena

Plus- en minpunten

  • 9 holes wedstrijdbaan
  • Buitenterras met uitzicht over de baan
  • Gratis parkeren
  • De baan ligt naast een treinspoor
  • Er geldt een maximale handicap voor greenfeespelers

Faciliteiten

9 holes

Driving Range (verlicht)

Oefenbunker (verlicht)

Chipping green (verlicht)

Putting green (verlicht)

Golflessen

Buggys

Handicart

Clubs te huur

Warme drank

Koude drank

Borrelhapjes

Diner

Gemiddelde scores ANWB Golf spelers

Golfacademy Old Course Amsterdam

Bij de Golfacademy van Amsterdam Old Course kan je terecht voor groepslessen, privélessen en clinics. De academy bestaat uit twee golfprofessionals. De lessen worden altijd in overleg samengesteld. Meer informatie vind je op de website van Amsterdam Old Course.

Alle opleidingen

Bereken je reistijd

Zie hier hoelang je onderweg bent vanaf je huis naar de golfbaan.

Zwarte Laantje 4, 1114 BA, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland

amsterdamoldcourse